|

Novogodišnja Rock 'n' Roll bajka u BKC Tuzla

Novogodišnja Rock 'n' Roll bajka u BKC Tuzla
13
Klix.ba
19.12.2014. u 08:46
1
komentara
13

dijeljenja
Ove srijede, 24. decembra 2014. godine u 11 sati na velikoj sceni Bosanskog kulturnog centra bit će upriličena novogodišnja predstava za djecu "Novogodišnja Rock 'n' Roll Bajka" u režiji Mirze Salihovića, a koja se radi u koprodukciji BKC Tuzla i Art Centar Lukavac.
Riječ je o autorskom projektu mladih tuzlanskih glumica i glumaca, koji kroz interaktivan pristup, pričaju kultne bajke uz koje su i sami odrastali, a koje su u današnjem vremenu uspješno potisnute društvenim mrežama, androidima i drugim tehnološkim dostignućima.

"Cilj ovakve, atipične novogodišnje čarolije ogleda se u oživljavanju bajki, vrednovanju istinskih vrijednosti kod djece i u njihovom očuvanju kroz najluđu dječiju novogodišnju RNR zabavu", navodi režiser predstave.

U predstavi igraju Rusmir Krdžalić, Jasmina Dedić i Olivera Blažević. Za vizuelne efekte predstave pobrinuli su se Ademir i Tarik Omerčehajić, a cjelokupan projekat popraćen je objektivom tuzlanskog fotografa Tarika Dahića. Veselog vuka u ovčijem krznu i idejno rješenje plakata osmislio je i dizajnirao Damir Pirić.

Režijskim konceptom predstava je obogaćena mnoštvom songova, dječijih RNR hitova, šarenom kostimografijom, svjetlosnim efektima i plesnim tačkama. Posebno zanimljiv i rijetko viđen element, koji će rasplamsati maštu malih gledaoca, biti će teatar sjenki.

Nakon putovanja kroz bajke, puno igre i pjesme, naši likovi svoj put završavaju u Djeda Mrazovoj zemlji, koja će na čaroban način upotpuniti ovu bajkovitu priču, a mališanima u publici pružiti idilu novogodišnjih praznika.

Predstava je dobila pozitivno mišljenje PPZ (Prosvjetno pedagoški zavod TK), a Ministarstvo obrazovanja, kulture, nauke i sporta TK dalo je saglasnost i preporuku za izvođenje.

Prva repriza biti će upriličena 24.12. sa početkom u 12:30 sati.

Više informacija možete dobiti u marketing službi BKC Tuzla ili na broj telefona 035/311-070.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...