{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Noći arhitekture u kinu Meeting Point

3.3.2015. u 08:48
6
0
Noći arhitekture u kinu Meeting Point
6
Prvi događaj serijala Noći arhitekture, premijerna projekcija filma "Katedrale kulture" (Cathedrals of Culture), održat će se u srijedu, 4. marta u kinu Meeting Point sa početkom u 20:15 sati. Serijal organizuju kino Meeting Point i Lift - prostorne inicijative.
Noći arhitekture, kao komplementarni dio festivala Dana arhitekture, jednog od najvećih događaja u oblasti arhitekture u Bosni i Hercegovini, podrazumijevaju seriju događaja koji će se održavati tokom cijele godine, u večernjim satima.

Aktivnosti u okviru Noći arhitekture podrazumjevaju razgovore o trenutno važnim temama u oblasti arhitekture, predavanja ili predstavljanja pojedinaca ili organizacija, izložbe i projekcije filmova.

Osnovni cilj Noći arhitekture je kontinuirano okupljanje arhitekata i arhitektica, ali i svih zainteresovanih za teme arhitekture, dizajna, urbanizma i prostornog planiranja.

Prvi događaj u serijalu Noći arhitekture, projekciju filma "Katedrale kulture" (Cathedrals of Culture) organizuju kino Meeting Point i Lift - prostorne inicijative. Premijerna projekcija će se održati u srijedu 04.03.2015. u 20:15 sati u kinu Meeting Point.

Ova nadahnuta oda umijeću arhitekture spaja šest nevjerojatnih građevina, šest autora i veličanstvene mogućnosti 3D-a. Koncertna dvorana Berlinske filharmonije (Wim Wenders), Institut Salk u Kaliforniji (Robert Redford), Nacionalna knjižnica u Sankt Peterburgu (pokojni Michael Glawogger), zatvor Halden u Danskoj (Michael Madsen), Opera u Oslu (Margreth Olin) i Centar Pompidou u Parizu (Karim Ainouz) oživljavaju kao nikada prije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: