Premijera u petak
48

"Nana Fata Orlović ili Nek se čuju i vaši glasovi" je nova predstava Hasije Borić

Klix.ba
Hasija Borić
Hasija Borić
Hasija Borić ima novi autorski projekat nazvan "Nana Fata Orlović ili Neka se čuju i vaši glasovi".

Predstava će premijerno biti izvedena u petak, 13. aprila, u 19:30 u sali Franjevačkog centra na Grbavici, Zagrebačka 18.

"Ovom predstavom, u kojoj osim mene učestvuju prvi put na sceni i kao glumci studenti i učenici Muzičke akademije i Srednje muzičke škole Maira Isaković, Amila Baščelija (violine) i Svemir Tomić (solo pjevanje), obilježavam 40 godina umjetničkog rada", poručila je Borić.

Karte možete rezervirati na telefon 033 728 860, a po premijernoj cijeni od 10 KM kupiti dva sata prije predstave na ulazu u centar.

Tekst monodrame "Nana Fata Orlović" je zasnovan na istinitom događaju, tačnije napisan je na osnovu dokumentarnih materijala – izjava nane Fate Orlović, izjava i svjedočenja iz Haga, i sl. Preko pomalo šeretskog lika nane Fate Orlović i "njene crkve" ispričana je priča o stradanjima u Srebrenici i tegobama proteklog rata.

Pored Hasije, na sceni su i troje mladih muzičara koji prave muzičke komentare i otklone, te daju olakšavajuće pauze u okviru tegobnih scena koje nana proživljava, na moglo bi se reći Brehtovski način, poručila je dramaturginja Džejna Avdić.