{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nakon Sarajeva, Tuzle i Zenice, Peđa Bajović i pred mostarskom publikom

8.2.2015. u 16:21
3
15
Nakon Sarajeva, Tuzle i Zenice, Peđa Bajović i pred mostarskom publikom
3
Nakon Sarajeva, Tuzle i Zenice, Peđa Bajović i pred mostarskom publikom
Foto: Klix.ba/Arhiv
Peđa Bajović, jedan od najpoznatijih regionalnih stand-up komičara, svojim performansom "Crno-bijelo" predstavit će se i mostarskoj publici u ponedjeljak, 9. februara u Hrvatskom narodnom kazalištu u 20 sati.
Novim nastupom, Bajović će nastaviti svoju bosanskohercegovačku turneju kojom obilježava deset godina karijere, a u okviru koje je već posjetio Sarajevo, Tuzlu i Zenicu, dok ga nakon Mostara očekuju nastupi u Banjoj Luci, Prijedoru, Bihaću i Brčkom. Generalni pokrovitelj turneje je kompanija Gorenje.

Ističući kako se veoma raduje druženju sa mostarskom publikom, Bajović je rekao da će se Mostarci i Mostarke sigurno oduševiti šalama koje govore o njihovim odnosima i svakodnevnici.

"Kao čovjek koji je četiri godine živio u Mostaru, za ovu priliku sam pripremio nekoliko posebnih šala i pošalica koje su specifične za ovaj grad i koje samo lokalna publika može na pravi način razumjeti. Humor je živ i uvijek ga nadopunjavam i prilagođavam publici, te sam siguran da nas očekuje još jedno lijepo druženje kojim ćemo se najviše šaliti na svoj račun", naveo je Bajović te dodao da svaki povratak u Mostar sa sobom donosi i blagi strah.

"U Mostaru uvijek imate njihovu 'ta će on' i zbog toga je svaki nastup novi izazov. Tek kada me pozovu na Mostarsku lisku znat ću da imam priznanje", našalio se Bajović.

Bajović je izrazio posebno zadovoljstvo dosadašnjim tokom turneje.

"Vjerujem da dobar dio publike nije poznavao moj lik i djelo, kao ni stand-up kao žanr te da su na predstavu došli na preporuku. S obzirom da sam imao odličnu interakciju sa publikom u Sarajevu, Tuzli i Zenici i da su njihove kritike nakon performansa bile izvrsne, vjerujem da će se ta publika ponovo vratiti i na moje nastupe i na stand-up općenito, i zbog toga osjećam veliku satisfakciju", naglasio je Bajović.

Ulaznice za mostarsko igranje kao i ostatak turneje mogu se kupiti na blagajnama prostora-domaćina.

Peđa Bajović je u svojoj desetogodišnjoj karijeri imao više od hiljadu nastupa u više od dvadeset zemalja svijeta i u nekoliko stotina gradova. Nastupao je i na Međunarodnom takmičenju stand-up komičara u Seatllu te se predstavio na najpoznatijem svjetskom televizijskom kanalu za komediju, Comedy Central. Prošle godine je na dobio priznanje za najboljeg veterana na manifestaciji Adria Comedy Awards u Skoplju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: