{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Moamer Kasumović glumio sa mališanima Malog Magacin Kabarea

23.2.2015. u 15:25
138
0
Moamer Kasumović glumio sa mališanima Malog Magacin Kabarea
138
Ove nedjelje vrijednu ekipu Radionice kreativnosti i mašte Malog Magacin Kabarea posjetio je poznati bh. glumac Moamer Kasumović. Mali kreativci imali su mnoštvo pitanja, a on im je otkrio neke od tajni glumačkog zanata i družio se s njima.
"Mi obrazujemo mlade ljude koji se možda neće baviti umjetnošću, ali će bolje razumjeti umjetnost i biti njeni konzumenti u budućnosti. Kroz ove časove djeca imaju priliku vidjeti kako se stvara pozorišna predstava ili film, ali i sami napraviti iste. Smatram da nema ljepšeg načina da se provede vikend. Raditi sa ovom inteligentnom djecom za mene je posebno iskustvo", rekao je Moamer Kasumović.

Radionica kreativnosti i mašte objedinjuje časove glume, plesa, scenskog pokreta, kreativnog pisanja, scenaristike, režije i dizajna, sa ciljem istraživanja i upoznavanja svijeta scenskih umjetnosti. Ovakav način rada kod djece razvija maštu, pojačava koncentraciju, osjećaj za ritam, pokret i zvuk, estetiku, te njeguje individualni izraz i originalnost.

Mali Magacin Kabare u martu počinje nove radionice, Radionicu kreativnosti i mašte za uzrast od 4 do 6 godina, te novinu ove godine – Radionicu muzičkog teatra. Kroz Radionice muzičkog teatra djeca će imati priliku upoznati se sa scensko-muzičkim tehnikama koje će rezultirati dječijim mjuziklom.

Upis u nove radionice traje do kraja februara, a sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 061 140 860, saopćio je Magacin Kabare.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: