Kultura
138

Moamer Kasumović glumio sa mališanima Malog Magacin Kabarea

Klix.ba
Ove nedjelje vrijednu ekipu Radionice kreativnosti i mašte Malog Magacin Kabarea posjetio je poznati bh. glumac Moamer Kasumović. Mali kreativci imali su mnoštvo pitanja, a on im je otkrio neke od tajni glumačkog zanata i družio se s njima.

"Mi obrazujemo mlade ljude koji se možda neće baviti umjetnošću, ali će bolje razumjeti umjetnost i biti njeni konzumenti u budućnosti. Kroz ove časove djeca imaju priliku vidjeti kako se stvara pozorišna predstava ili film, ali i sami napraviti iste. Smatram da nema ljepšeg načina da se provede vikend. Raditi sa ovom inteligentnom djecom za mene je posebno iskustvo", rekao je Moamer Kasumović.

Radionica kreativnosti i mašte objedinjuje časove glume, plesa, scenskog pokreta, kreativnog pisanja, scenaristike, režije i dizajna, sa ciljem istraživanja i upoznavanja svijeta scenskih umjetnosti. Ovakav način rada kod djece razvija maštu, pojačava koncentraciju, osjećaj za ritam, pokret i zvuk, estetiku, te njeguje individualni izraz i originalnost.

Mali Magacin Kabare u martu počinje nove radionice, Radionicu kreativnosti i mašte za uzrast od 4 do 6 godina, te novinu ove godine – Radionicu muzičkog teatra. Kroz Radionice muzičkog teatra djeca će imati priliku upoznati se sa scensko-muzičkim tehnikama koje će rezultirati dječijim mjuziklom.

Upis u nove radionice traje do kraja februara, a sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 061 140 860, saopćio je Magacin Kabare.