{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncert sarajevskog duvačkog kvinteta "Per sempre"

5.2.2015. u 13:54
133
5
Koncert sarajevskog duvačkog kvinteta "Per sempre"
133
Koncert sarajevskog duvačkog kvinteta "Per sempre"
Koncert sarajevskog duvačkog kvinteta "Per sempre" bit će održan u četvrtak, 12. februara 2015. u Bošnjačkom institutu-Fondacija Adila Zulfikarpašića u 19:30 sati.
Kvintet "Per Sempre" čine Sakib Lačević (flauta), Megan Robbins (oboa), Vedran Tuce (klarinet), Edin Hadžić (fagot), Asim Gadžo (horna) i Dženana Hadžić (klavirska pratnja).

"Per Sempre" je prvi duvački ansambl ove vrste u Bosni i Hercegovini, a osnovan je i predstavljen koncertom u januaru 2012. godine. Sastavljen je od iskusnih instrumentalista, koji već dugi niz godina djeluju kao prvi solisti Sarajevske filharmonije i kao istaknuti univerzitetski i srednjoškolski profesori i pedagozi, iza kojih stoji veliki broj javnih nastupa i koncerata.

Kvintet Per sempre je zamišljen kao rezidentni sarajevski ansambl koji će nastupati na značajnijim gradskim i državnim manifestacijama, te biti dostojan muzički reprezent naše države.

Rad kvinteta se od osnivanja koncipirao na raznolikom muzičkom programu prijemčivom za sve vrste slušatelja i sve prilike. Pored želje za predstavljanjem vrhunskih muzičkih sadržaja u interpretacijama najboljih sarajevskih muzičara,

"Per sempre" je sebi postavio i zahtjevne zadatke afirmacije muzike za ovaj sastav, te klasične muzike općenito, kao i pomoć u afirmaciji budućih mladih umjetnika, studenata muzike. Stoga će se, u skladu sa prioritetima misije kvinteta, i na ovom koncertu,pored članova ansambla predstavit i studenti Odsjeka za duvačke instrumente, smjer flauta, u klasi profesora Sakiba Lačevića, osnivača kvinteta.

Studentice Nikolina Šušak, Sara Stoisavljević, Džensena Muratović, Lejla Hot, Marija Pišković i Arijana Piknjač svojim izvedbama djela kamerne muzike pridružit će se realizaciji jošjedne zanimljive koncertne večeri.

Program koncerta: F. Farkas, M. Clementi, A. Reicha, N. Rimsky-Korsakov, J. C. Schultze, G. Rossini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: