{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jazz studenti Muzičke akademije u Sarajevu održali koncert na manifestaciji Zeničko proljeće

Klix.ba
11.4.2018. u 15:05
175
1
Jazz studenti Muzičke akademije u Sarajevu održali koncert na manifestaciji Zeničko proljeće
175
Jazz studenti Muzičke akademije u Sarajevu su pod mentorstvom profesora Sinana Alimanovića održali koncert na manifestaciji Zeničko proljeće.
Mladi bh. jazz muzičari su u različitim instrumentalnim i vokalno - instrumentalnim kombinacijama malih sastava jazz combo banda predstavili vlastito poimanje jazza, izvodeći neke od fundamentalnih jazz standarda ali i kompozicije domaćih autora.

Koncert koji održan u prelijepom ambijentu Starog pozorišta – Tapas otvorio je Zlatan Božuta Trio u sastavu: Zlatan Božuta (klavir), Jasmin Avdagić (bubanj) i Dinko Šimunović(kontrabas). Na koncertu su, također, nastupili: Lejla Nurković (klavir, vokal), Dario Kos (vibrafon), Selma Droce (klavir, vokal), Haris Kartal (klavir), Šejla Grgić (vokal) i Ariana Piknjač (flauta).

U okviru koncertnog programa, koji je trajao više od dva sata, izveden je bogat repertoar, a samo neke od kompozicija su: "Fascinating Rhythm" (G. Gershwin), "Alone Together" (A. Schwartz), "Lejla" (S. Alimanović), "Bags’ Groove" (M. Jackson), "On Green Dolphin Street" (B. Kaper) itd. Na samom kraju koncerta studentima se pridružio i profesor Alimanović koji je zajedno sa Jasminom Avdagićem (bubanj), Arianom Piknjač (flauta) i saradnikom Dinkom Šimunovićem (kontrabas) izveo nekoliko jazz standarda.

Jazz Combo Band Muzičke akademije u Sarajevu, pod vodstvom profesora Sinana Alimanovića, prošle je godine realizirao prvi, historijski jazz koncert na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, a od tada bilježi niz koncertnih aktivnosti u državi i regionu, na festivalima i manifestacijama kao što su: White Field Jazz Festival i FUU – Festival ulične umjetnosti.

Uskoro će biti upriličena i promocija nosača zvuka, prvog jazz koncerta studenata Muzičke akademije u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: