{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iste smo ljubavi ti i ja: Knjiga o svakodnevnim borbama djece sa poteškoćama u razvoju

20.11.2016. u 14:16
11
2
Iste smo ljubavi ti i ja: Knjiga o svakodnevnim borbama djece sa poteškoćama u razvoju
11
Knjiga za djecu "Iste smo ljubavi ti i ja" autorica Feride Duraković, Sonje Jurić i Tanje Stupar-Trifunopvić promovisana je danas u Sarajevu.
Knjiga je rađena u saradnji sa Save the Children fondacijom u okviru programa i kampanje koju Fondacija vodi na globalnom nivou pod nazivom "Za svako dijete".

Knjiga služi kao svojevrsna promocija predškolskog obrazovanja kao jednog od ključnih preduslova za kvalitetan psihofizički razvoj svakog djeteta i njihove integracije u društvo.

Predškolsko obrazovanje temelj je za uspješnu budućnost i priča o njemu je značajna za svu djecu, naročito onu koja dolazi iz ranjivih skupina i koja nije u istoj startnoj poziciji kao i druga djeca.

"Cilj knjige triju autorica jeste promocija priče o inkluziji i pružanju podrške djeci koja su drugačija kako bi mogla na adekvatan način biti uključena u društvene tokove i ostvariti bolju i uspješniju budućnost", kazao je Ahmed Pjano direktor programa u organizaciji "Save the Children" za Balkan.

"Iste smo ljubavi ti i ja" sastoji se od šest priča djece sa poteškoćama u razvoju . U svakoj priči je jedan lik koji se bori sa svakodnevnim zdravstvenim poteškoćama kao i društvom koje ga okružuje želeći jednako pravo na obrazovanje i druženje kao i ostala djeca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: