|

Ibrahim Maalouf na spektakularan način zatvorio 18. Jazz Fest

Ibrahim Maalouf na spektakularan način zatvorio 18. Jazz Fest
32
FENA
10.11.2014. u 08:31
1
komentara
32

dijeljenja
1/10 Foto: Jasmin Brutus
2/10 Foto: Jasmin Brutus
3/10 Foto: Jasmin Brutus
4/10 Foto: Jasmin Brutus
5/10 Foto: Jasmin Brutus
6/10 Foto: Jasmin Brutus
7/10 Foto: Jasmin Brutus
8/10 Foto: Jasmin Brutus
9/10 Foto: Jasmin Brutus
10/10 Foto: Jasmin Brutus
Osamnaesto izdanje Jazz Festa Sarajevo sinoć je zatvoreno na spektakularan način nastupom osmočlanog banda libansko-francuskog trubača Ibrahima Maaloufa u dvorani Bosanskog kulturnog centra u kojoj se doslovno tražila "stolica više" zbog nevjerovatnog interesa publike za koncert briljantnog muzičara za koji su ulaznice rasprodane i prije samog početka festivala.
Maalouf i negov band pružili su publici nezapamćen muzički doživljaj skoro dvoiposatnim koncertom na kojem su predstavili fascinantnu mješavinu arapskih i bliskostočnih ritmova, "evropskog jazza" i rocka. Maalouf je na virtuozan način ostvario kontakt s publikom, koju je jednostavno "prisilio" da pjeva i zvižduće uz njegovu muziku i koja mu nije "ostajala dužna" tokom neuobičajene "komunikacije" za jedan jazz koncert.

Sarajevo Jazz Fest je nakon "punoljetstva" koje je stekao u ovoj godini pokazao svu svoju vitalnost i ostat će upamćen po sjajnim nastupima velikih imena tog muzičkog žanra. Edin Zupčević i njegov mala ekipa nastavljaju privlačiti u Sarajevo ljubitelje jazz muzike "uprkos činjenicama" i nezavidnoj situaciji za organizaciju ovakvih praznika kulture.

Za nadati se da će Jazz Fest Sarajevo i u budućnosti nastaviti da privlači ljubitelje jazza iz Bosne i Hercegovine i iz brojnih zemalja iz regije i šire.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...