Kultura
0

"Helverova noć" ostvarila ogroman uspjeh na gostovanjima

FENA
Predstava “Helverova noć” Kamernog teatra 55, koju je prema tekstu poljskog pisca Jaroslawa Swierszcza, poznatijeg pod pseudonimom Ingmar Vilkvist, režirao Dino Mustafić, a u kojoj su sjajne uloge ostvarili Mirjana Karanović i Ermin Bravo, još jednom je opravdala naziv kultne predstave ovog teatra. 7. i 8. februara izvedena je pred prepunim dovoranama teatara u Udinama i Kopru.

Sjajna izvedba predstave nagrađena je snažnim I dugotrajnim aplauzom, a o utisku i burnim emocijama koje je pobudila, svjedoče reakcije I komentari gledalaca koji su učestvovali u razgovoru organizovanom poslije predstavekao i osvrti i kritike objavljeni u italijanskim novinama.

Helverova noć je u Udinama gostovala u okviru teatarske sezone Teatro Contatto koju organizuje CSS Teatro stabile di innovazione del FVG iz Udina, a u Kopar je pozvana u sklopu već tradicionalne saradnje Gledališča Koper I Kamernog teatra 55.

Ansambl su pozdravile i članice bh. Udruženja Bedem, koje su, kao i uvijek do sada, zajedno sa domaćinom, nakon predstave. priredile druženje članova ansambla sa gledaocima.

Ovim gostovanjima Helverova noć nastavlja puniti dvorane teatara i dostojanstveno predstavljati Bosnu i Hercegovinu i Kamerni teatar 55 ne samo u BiH nego i u regiji i svijetu.