|

Film Šejle Kamerić uvršten u program Rotterdam Film Festivala

Film Šejle Kamerić uvršten u program Rotterdam Film Festivala
274
Klix.ba
16.1.2015. u 08:39
2
komentara
274

dijeljenja
Šejla Kamerić, bosanskohercegovačka vizuelna umjetnica i rediteljica, ostvarila je još jedan vrijedan uspjeh, ovaj put sa filmom "Četvrtak".


Projekat je nastao kao proizvod saradnje Šejle Kamerić i Anoche Suwichakornpong, režiserke sa Tajlanda. Učešće na Copenhagen:Lab, čiji je cilj spajanje umjetnika iz Evrope sa umjetnicima iz cijelog svijeta, bilo je od inicijalne važnosti za nastanak ovog projekta.

Film "Četvrtak" je sniman tokom godinu dana u osam zemalja i sastoji se od četiri segmenta: Ljeto-jesen, Godina, Kiša i Putovanje. Sva četiri segmenta su sastavljena od, na prvi pogled, nepovezanih scena. Svaka scena je vizuelno iskustvo koje izaziva gledatelje da uplovi u vlastita sjećanjima. Scene postaju fragmenti, “savršene slike” momenata zamrznutih u našem sjećanju.

BiH dio ekipe čine Erol Zubčević, Vladimir Trivić, Adnan Švrakić, Timur Makarević, Dejan Ćorić i Igor Čamo, te glumice Džana Pinjo, Maja Izetbegović i Maja Jurić, a produkciju potpisuje sarajevska produkcijska kuća SCCA/pro.ba.
"Četvrtak" će biti prikazan na Rotterdam Film Festivalu u okviru programa kratkog filma "As Long As It Gets", 25. i 26. januara 2015. godine, a već je potvrđeno da će kao instalacija biti prikazan i u okviru festivala Copenhagen:DOX u novembru 2015. godine.

Roterdam Film Festival važi za filmski festival koji otvara vrata novim filmskim jezicima i formama, te predstavlja hrabre i nekompromisne radove u kojima se savremena umjetnost i film dotiču.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...