|

Dani komedije: Nasmij se svijete u amfiteatru Doma mladih

Dani komedije: Nasmij se svijete u amfiteatru Doma mladih
41
Klix.ba
3.12.2014. u 15:05
5
komentara
41

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Umjetnička grupa Satya od 15. do 17. 12. organizovat će Dane komedije: Nasmij se svijete na kojima će gostovati dvije komedije koje sarajevska publika nije imala priliku vidjeti.
S ciljem da građanima Sarajeva ponudi nešto novo, osvježavajuće i drugačije, a vodeći se starom narodnom poslovicom da je smijeh lijek, Umjetnička grupa Satya je odlučila organizovati prve Dane komedije: Nasmij se svijete koji će se održati u amfiteatru Doma mladih, Skenderija od 15. do 17. decembra 2014.

"Nastojeći zadovoljiti ukus svih starosnih skupina koje čine našu publiku odlučili smo se u Sarajevo dovesti komedije koje publika do sad nije imala priliku pogledati, a Dane komedije: Nasmij se svijete zatvorit ćemo našom najuspješnijom predstavom", navode iz Umjetničke grupe Satya.

Prvi Dani komedije: Nasmij se svijete započet će 15. 12. u 20 sati, sarajevskom premijerom komedije, za koju se po Hercegovini traži karta više, "Otirač - uan man show". Kroz već prepoznatljivi žanr takozvane "životne komedije" glumac Ivo Krešić na satiričan način poigravajući se i aludirajući na određen mentalitetski i društveni sloj, nasmijat će, razdrmati i osvježiti sve prisutne. "Otirač" je ujedno i tekst koji, u žaru svake izvedbe, improvizacijom nužno biva osvježen i osuvremenjen, zbog svoje čvrste priljubljenosti za ono što je "ovdje" i što je "sada", ali istovremeno svaki put šalje osnaženu kritiku onome što je bilo i što će (ili što bi moglo) biti.

Već sutradan u isto vrijeme i na istom mjestu gostuje komedija "O ljubavi", samostalni diplomski rad Nikoline Ljuboja i Ivana Skoke pod mentorstvom Ferida Karajice, glumca i profesora na beogradskom Fakultetu dramskih umjetnosti. U ovoj simpatičnoj i humorističnoj predstavi glumci pokušavaju pronaći odgovore na pitanja šta je to ljubav? Kako nastaje? Zašto se događa? Kako se manifestira? Može li, pod teretom godina i navike, izblijedjeti? Priča je ovo o dvoje sasvim običnih i prosječnih ljudi koji su nam svima nalik po tome što se, ni krivi ni dužni, moraju nositi sa slastima i mukama zaljubljenosti. Nikolina Ljuboja i Ivan Skoko su dobili nagradu za glumu u ovoj predstavi na festivalu FIST 2014 u Beogradu.

U srijedu 17. 12. u 20 sati, u amfiteatru Doma mladih, sarajevskoj publici dobro znanom komedijom "Cosa nostra", bit će zatvoreni prvi Dani komedije: Nasmij se svijete. Razigranom igrom u ovoj predstavi Minka Muftić i Elma Ahmetović već tri godine pune dvorane i zabavljaju publiku širom BiH i Dalmacije. Priča je to o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para!

Ulaznice su u prodaji svakog dana počevši od 1. 12. na dobro znanim mjestima, plato ispred Doma mladih, ulica Ferhadija (kod Tržnice) i biletarnici Bosanskog kulturnog centra, zaključuju iz Umjetničke grupe Satya.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...