Kultura
264

Čuvena Milanska Scala 12. jula u Narodnom pozorištu Sarajevo!

Klix.ba
Povodom obilježavanja 20 godina mira u Bosni i Hercegovini, čuvena Milanska Scala održat će 12. jula ove godine koncert u Narodnom pozorištu Sarajevo.
Milanska Scala (Foto: EPA)
Milanska Scala (Foto: EPA)

Saopšteno je to na današnjem sastanku ministra kulture i sporta KS Ivice Šarića sa ambasadorom Republike Italije u Bosni i Hercegovini Ruggerom Carriasom.

Ovom prilikom razgovarano je i o bitnim organizacijskim detaljima prema kojima je planirano postavljanje četiri velika videodispleja na različitim lokacijama u Sarajevu kako bi što veći broj Sarajlija imao priliku uživo pratiti nastup velike Milanske Scale.

Današnji sastanak u Sarajevu
Današnji sastanak u Sarajevu

Bilo je riječi i o dosadašnjoj i budućoj saradnji Teatro Verdija iz Trsta sa Operom i Sarajevskom filharmonijom našeg Narodnog pozorišta. U ovom smislu, istaknuta je izuzetno uspješno organizirana nedavna posjeta orkestra, hora i solista Teatro Verdija Sarajevu, te našeg Hora Trstu.

Naglašeno je također da će se nastaviti aktivnosti vezane za projekt Ars Aevi.

Milanska Scala je 1997. gostovala u Sarajevu (Foto: EPA)
Milanska Scala je 1997. gostovala u Sarajevu (Foto: EPA)

"Iskrene riječi zahvalnosti upućujem vama ekselencijo zbog vašeg velikog angažmana kojim ste našu kulturnu saradnju bitno unaprijedili te na ovaj način dali značajan doprinos kulturi u Kantonu Sarajevo", kazao je na kraju sastanka ministar Šarić.