Ne daj se Ines...
207

Bura emocija na sarajevskom koncertu Radeta Šerbedžije u punom Mikser Houseu

Piše: El. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Glumac i pjevač Rade Šerbedžija nastupio je u pratnji Zapadnog kolodvora, benda koji upotpunjuje njegovo recitovanje, pred sarajevskom publikom u Mikser Houseu.

Radeta je publika, samim izlaskom na scenu, pozdravila ovacijama i gromoglasnim aplauzom. Koncert je započeo recitacijom pjesme “Vrijeme je draga, vrijeme”.

“Dobro večer rajo. Super mi je sve i vi znate da nije kurtoazija nego direktno ide iz srca”, rekao je Rade sarajevskoj publici nakon izrecitovane prve pjesme.

Nakon toga su uslijedile numere koje je naizmjenično recitovao i pjevao.

Ljubitelji poezije i Radetovih stihova i glasa mogli su uživati u laganim pjesmama kao što su “Imam pjesmu za tebe”, “Barbara”, “Kose boje maka”, “Panonske trešnje” i “Meni se dušo od tebe ne rastaje”.

Publika je aplauzom nagrađivala svaku recitaciju i pjesmu. Iako je koncert trajao puna dva sata, Rade se zbog svoje vjerne publike vratio na binu i na kraju gledateljima poklonio slavni recital "Ne daj se Ines".

"Divno mi je uvijek u Sarajevu. Tu sam sa svojim prijateljima, imam ih mnogo u Sarajevu. I da nema njih volim doći tu jer uvijek je raja nekako posebna i baš se osjećam lijepo. Lijepo mi je bilo i na koncertu, bio sam inspirisan", rekao je Šerbedžija za Klix.ba nakon koncerta.