{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh.-njemački grafiterski događaj u Sarajevu

F
FENA
12.3.2015. u 09:45
0
6
Bh.-njemački grafiterski događaj u Sarajevu
0
Bh.-njemački grafiterski događaj u Sarajevu
Foto: Ilustracija
Njemačka ambasada u BiH i Institut za razvoj mladih Kult organiziraju 12. i 13. marta u Sarajevu međunarodni grafiterski događaj.
Na grafiterskom događaju učestvuje šest uličnih umjetnika - grafitera iz BiH i Njemačke koji će centar za mlade "šareno" oslikati.

"Drago nam je da ovim događajem možemo podržati ovu mladu i važnu granu umjetnosti grafiterstvo", kazao je ataše za kulturu Njemačke ambasade Jens Wagner.

Mladi iz više od 20 zemalja sastali su se u junu 2014. godine i diskutovali o pouci zadnjih sto godina. U njihovoj završnoj deklaraciji su prezentovali tri, s njihovog aspekta, najvažnije teme sadašnjeg vremena, a to su prevazilaženje nacionalizma, međunarodno umrežavanje mladih i aktivno učešće građana u demokratskom procesu.

Grafiterski umjetnici su stoga pozvani da umjetnički obrade ove tri teme.

"Obrazovno-razonodni centar za mlade Spajalica je centar kojeg godišnje posjeti i u kojem boravi preko 1.600 mladih ljudi iz različitih krajeva svijeta, tako da će umjetnička poruka putem grafiterskih boja biti prenesena i na posjetioce centra", istakla je projektna koordinatorica, Institut za razvoj mladih Kult Nejra Neimarlija Roic.

Bit će također upriličena i konferencija mladih u sklopu inicijative Mlada Evropa koju je podržala Evropska unija, saopćili su organizatori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: