Upoznali se u Sarajevu
100

Glumac iz hit serije "Na granici" Dino Rogić zaprosio Mirnu Dizdarević

E. Sk.
Glumac hit serije "Na granici" kojeg gledaoci poznaju i kao Juru Penavu, ali i kao zgodnog siromaha Matu u telenoveli "Larin izbor", 35-godišnji Dino Rogić zaprosio je svoju dugogodišnju djevojku Mirnu Dizdarević nakon četiri godine veze.

Ona je sretnu vijest podijelila na svom profilu na Instagramu.

"Naša prva zajednička fotografija, a sada nakon više od četiri godine rekla sam preglasno 'da' za vječni smijeh, ludovanje, avanture, poštovanje, prijateljstvo i najveću ljubav ikad s najboljim partnerom ikad igdje", napisala je Mirna.

Rogić je, s druge strane otkrio da to nije bila klasična romantična prosidba.

"Ne bih rekao da je bila klasična romantična prosidba sa svijećama, ružama i zvjezdanim nebom, ali mogu otkriti da smo bili na planini i da sam radio sve što je živcira dok mi nije zaprijetila da mi jedino prsten može spasiti život. Tu sam izabrao život, zajednički. Planiram to od trenutka kad sam je upoznao, no kako je nju jako teško izbaciti iz takta i iživcirati, morao sam dugo planirati", kazao je Rogić.

Dino i Mirna upoznali su se u Sarajevu za vrijeme studentskih dana.

"Upoznali smo se u Sarajevu, ja sam bio stari student, ona mlada studentica i jednostavno je kliknulo. Ljubavna priča započela je na vjenčanju naše zajedničke kolegice, gdje su je moji plesni pokreti oborili s nogu i još uvijek je obaraju", ispričao je Dino.