Kontroverzna izjava
19

Ulogu Jamesa Bonda nikad neće igrati žena

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Barbara Broccoli, izvršna producentica filmova o Jamesu Bondu, izjavila je da ulogu agenta 007 nikad neće igrati žena, piše NME.

Broccoli, koja je skoro 25 godina izvršna producentica serije filmova o najpoznatijem tajnom agentu na svijetu, srušila je snove mnogim muškarcima kada je izjavila da Jamesa Bonda nikad neće igrati žena.

"Bond je muškarac. On je isključivo muška uloga. Pisan je za glumca i vrlo vjerovatno će ga u budućnosti igrati samo muškarci", naglasila je.

U intervjuu koji je dala za Guardian, Broccoli je također odgovorila na savremene kritike u kojima se tvrdi da će serija filmova o Jamesu Bondu izazvati bojkot feministica. Uprkos navodima, istakla je kako popularni agent ostaje muško.

"Scenarij filmova o Bondu napisan je 50-ih godina, tako da postoje određene stvari u Bondovoj DNK, koje se vjerovatno neće promijeniti", objasnila je ona.

Proteklog mjeseca potvrđeno je da će "Bond 25" režirati Cary Joji Fukanaga, a njegovo imenovanje došlo je nakon što je Danny Boyle napustio projekt u augustu zbog, kako navodi, kreativnih razlika.

Nedavno su se pojavile i glasine da je Michael Jackson želio igrati Jamesa Bonda 80-ih godina, ali je ideja ipak propala.