"No time to die"
20

U Pekingu otkazana premijera novog filma o Jamesu Bondu, razlog koronavirus

E. Sk.
Zbog epidemije koronavirusa, premijera novog filma o James Bondu "No time to die" otkazana je u Pekingu, kao i promotivna turneja najavljena u aprilu, prema kineskim izvještajima.

Posljednji nastavak u kina stiže početkom aprila, pripremljena je i velika svjetska turneja, koja je, zbog prijetnje od koronavirusa, otkazana. Kineske vlasti zatvorile su više od 70 hiljada kino dvorana širom države, pa su producenti odlučili otkazati dolazak glumaca u Kinu.

Tako da čak i ako se kina ponovo otvore u aprilu, kineski fanovi neće moći vidjeti glavnog junaka Daniela Craiga i ostale zvijezde, jer im je savjetovano da ostanu izvan Kine, piše Variety.

Od Kine i ostalih država istoka očekivalo se da će film "No time to die" donijeti između 150 i 300 miliona dolara zarade, što sada zvuči kao nemoguća misija.

Koronavirus do sada je zarazio više od 71.000 ljudi širom svijeta i ubio 1.775, uključujući pet osoba izvan kontinentalne Kine.

Sa svjetskom zaradom od 1,1 milijardi dolara, titulu najisplativijeg filma o Bondu drži "Skyfall" iz 2012. godine, a "No time to die" je trebao proći tu brojku, no zbog očekivanih gubitaka na azijskom tržištu male su šanse da se to desi.