Savremena tehnologija
0

U banjalučkom kinu CineStar uskoro se otvara prva 4DX dvorana u BiH

Novo CineStar kino, koje će biti otvoreno u banjalučkom tržnom centru Delta Planet, bit će jedino kino u BiH koje će posjedovati savremenu 4DX dvoranu.

Građani Banja Luke i okoline već krajem ovog marta će moći uživati u jedinstvenom kino doživljaju s pet zvjezdica u multipleksu CineStar, koji se otvara u trgovačkom centru Delta Planet, a koji će biti opremljen najsavremenijom tehnologijom koja gledanje filmova dovodi na potpuno novi nivo.

Ovo najmodernije kino u zemlji imat će ukupno šest dvorana, a veliko interesovanje pobuđuje 4DX dvorana koju CineStar dovodi u Banja Luku zahvaljujući ekskluzivnom ugovoru s CJ 4DPLEX, svjetskim liderom u 4DX tehnologiji prisutnim u 50 zemalja svijeta na čiju se mapu uskoro upisuje i Banja Luka. Ovakve dvorane već su otvorene u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Novom Sadu.

Filmovi svih holivudskih studija bit će prikazivani u 4DX dvorani u novom CineStaru 4DX Delta Planet, a prvi filmovi na programu u 4DX formatu bit će Hellboy, Dumbo, Wonder Park, Avangers: Endgame, Pokemon Detective Pikachu, Aladdin, Godzilla 2: Kralj zvijeri, kao i mnogi drugi holivudski filmski spektakli.

Naime, 4DX dvorana, koja uz pomoć simulatora kretanja prati dešavanja na platnu i koja je opremljena s mnogobrojnim specijalnim efektima, kino iskustvo podiže na potpuno novi nivo u četiri dimenzije.

Upravo zahvaljujući efektima kao što su ljuljanje, pokreti naprijed i nazad, miris, vibracija naslona i sjedišta, snijeg, mjehurići, vjetar, kišna oluja, svjetlo, magla, kao i mnogim drugim efektima, gledaocima je omogućeno još realističnije kino iskustvo, jer gledajući film svim čulima mogu doživjeti ono što su do sada mogli samo vidjeti i čuti - strašnu oluju, nježni povjetarac, ali i dim eksplozije ili ugodan miris kafe.

Posebnost novog CineStar multipleksa u Banjoj Luci je, osim 4DX dvorane, njegova vrhunska tehnološka opremljenost. Naime, ovo kino posljednje generacije bit će opremljeno Barco laserskim projektorima. Najnovija CLP serija laserskih projektora temeljena je na tehnologiji plavog lasera i fosfornog "wheela", koji u kombinaciji stvaraju puni spektar boja te superiorni kvalitet slike.