Film/TV
197

Svjetski mediji ispratili De Nirov dolazak u Sarajevo

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Dolazak američkog glumca Roberta De Nira u Sarajevo i 22. izdanje SFF-a prenijela je većina regionalnih i svjetskih medija.

Strani mediji poput Washington Posta, ABC-a, Business Insidera i Daily Maila ukratko su prenijeli najavu otvaranja Sarajevo Film Festivala naglasivši njegovu ratnu historiju i činjenicu da će njegovo 22. izdanje svečano otvoriti američki glumac.

Vijest o De Nirovom posjeti Sarajevu prenijeli su i američke televizije Fox, NBC, a priču o sarajevskim taksistima sa fotografijama glumca napisala je agencija Reuters.

Hrvatski portal Index.hr u tekstu o posjeti jednog od najvećih glumaca današnjice naglašava euforiju u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i gest sarajevskih taksista koji su svoja vozila oblijepili glumčevim fotografijama aludirajući na njegovu kultnu ulogu Travisa Bicklea.

Hrvatska Nova TV napominje da će 22. Sarajevo Film Festival otvoriti upravo De Niro projekcijom obnovljene verzije filma Taxi Driver velikog Martina Scorsesea.

Srbijanski Blic prenio je vijest o De Nirovoj prvoj stanici - restoranu Vinoteka, te njegovoj gradskoj turi, odnosno posjeti sarajevskom Jevrejskom groblju i Zlatištu. TV stanica B92 ističe srdačnu dobrodošlicu Sarajlija, ali i tajnovitost glumca koji prilikom dolaska nije održao konferenciju za medije.