Film/TV
1

OBN TV: Domaće je domaće u prvomajskom ruhu

Popularni kuhar Vjeko Kramer i ekipa OBN TV-a donose gledaocima ovoga petka, 29.4.2016., praznično, prvomajsko izdanje lifestyle magazina "Domaće je domaće".

Proteklih mjeseci Vjeko Kramer je sa ekipom OBN TV obilazio Bosnu i Hercegovinu kako bi upoznao, a ujedno i promovisao, mala porodična domaćinstva i njihove proizvode.

U svakoj emisiji se predstavlja po jedan grad/mjesto kroz gastro-putopisnu razglednicu. U petak, 29.4.2016. godine "Domaće je domaće" bit će u Visokom i promovisati domaću proizvodnju, ljude koji su svojom upornošću, velikim radom i odricanjima uspjeli. Vjekini ovosedmični domaćini u prvomajskom izdanju lifestyle magazina "Domaće je domaće" je porodica Semić. Šta je potrebno za uspjeh u zemlji kakva je Bosna i Hercegovina otkrivaju Vjekini ovosedmični domaćini.

U Bosni i Hercegovini, kao i u ostalim zemljama Balkana, mnogi građani i radnici 1. maj obilježavaju tako što s porodicom i prijateljima odlaze u prirodu, na izlete, roštiljaju i okreću jagnjad na ražnju pa su se Kramer i ekipa malo opustili.

Svaki grad ima svoju dušu, a dušu svakog grada čine ljudi. "Domaće je domaće" na programu OBN TV je u 17 sati.