Film/TV
2

Nova španska serija Velvet od sutra na OBN TV

OBN TV je odlučila ovoga ljeta svoje gledatelje obradovati novom španskom serijom Velvet. Serija Velvet sa emitiranjem u programu OBN TV počinje od 14.6.2016. u 20:50 sati. Serija će se emitirati od ponedjeljka do petka.

Autori hvaljene serije Grand Hotel isporučili su novu hit seriju, smještenu u modnu galeriju glamuroznog Madrida 50-ih godina 20. stoljeća. Serija je svoje premijerno prikazivanje imala na privatnom kanalu Antena 3 te je ostvarila impresivan uspjeh, 4,8 miliona gledatelja pratilo je njezin TV debi, a taj broj je činio 24,6 posto udjela u gledanosti.

Prema riječima scenariste Ramóna Camposa Velvet donosi jedan od najvažnijih trenutaka u povijesti modne industrije, tranziciju visoke mode u prȇt-à-porter modni izričaj, trenutak kada su zaljubljenici u umjetnost i dizajneri smatrali da se moda mora demokratizirati i pripasti svim slojevima društva.

U kasnim 50-ima prošlog stoljeća, u zlatno vrijeme visoke mode, u Madridu postoji jedno mjesto, carstvo mode, koje bi svi barem jednom u životu voljeli posjetiti i tamo nešto kupiti. To je Galerias Velvet, glamurozna art déco modna palača. No ono što posjetitelji i usputni prolaznici, koji uživaju u izlogu slavne trgovine, ne primjećuju jeste ljubavna priča između Ane (Paula Echevarría) i Alberta (Miguel Ángel Silvestre) koja se zbiva u luksuznom zdanju modnog dućana. Ana je skromna krojačica, a Albert vlasnikov sin, nasljednik kojemu je sudbina odredila da nastavi obiteljski posao. Kako se 60-e približavaju, tako se kruti španjolski običaji i društvene konvencije mijenjaju. Žene više ne žele odjeću koju si ne mogu priuštiti te zahtijevaju drugačiju modu.

Inspiracija za kreiranje galerije Velvet bile su slavne Galeries Lafayette, El Encanto de Cuba trgovina, trgovine visoke mode poput Baleciage i Pertegaza te art déco stil prema kojemu je uređen lobi njujorškog Chrysler Buildinga.

U ovakvu seriju lako se zaljubiti, zato budite uz program OBN TV od 14.6.2016. od 20:50 sati.