Dvodnevni program
25

Netflix na Kliničkom centru RS-a snima dokumentarac o svjetski priznatom hirugu

N. O.
Foto: Facebook/UKC RS
Foto: Facebook/UKC RS
Univerzitetski Klinički centar RS-a ugostio je vodećeg svjetskog grudnog hirurga dr. Diega Gonzaleza Rivasa zajedno s ekipom Netflixa koja je pratila i snimala zahvate koje je tamo izveo.

Iz Kliničkog centra objavili su da će šesti put ugostiti dr. Rivasa u ovoj ustanovi te da će tokom "hands-on" treninga zajedno s ljekarima Klinike za torakalnu hirurgiju na čelu s dr. Markom Kantarom izvesti četiri hirurška zahvata.

Tokom dva dana, koliko traje hirurški program, Netflix prati Gonzalez Rivasa i snima sve njegove zahvate. Snimanje na UKC RS dio je projekta streaming giganta koji snima šest dokumentaraca o radu španskog hirurga u šest bolnica.

"Za mene je veliko zadovoljstvo da sam opet u Banjaluci i UKC Republike Srpske. Želim da se zahvalim generalnom direktoru prof. Đajiću, mom dobrom kolegi načelniku dr. Kantaru i cijelom timu. Imamo uvijek teške i komplikovane operacije kada sam ja ovdje, ali sam sretan što sam u prilici da pomognem da se operacije završe na najbolji mogući način koje se rade kroz jedan mali rez", kazao je dr. Diego Gonzalez Rivas prilikom obraćanja medijima.

U istom obraćanju zahvalio se svojim kolegama sa španske televizije koja sarađuje s popularnim Netflixom, a koji pravi šest dokumentaraca iz šest bolnica.

"Izabrao sam da jedna od tih bolnica bude i UKC Republike Srpske jer sam želio da pokažem da se u jednoj maloj Banjoj Luci mogu izvesti veoma kompleksne i teške operacije iz oblasti torakalne hirurgije", dodao je.

Iz UKC-a RS poručili su da je ova posjeta izuzetno važna jer kontinuiranom medicinskom edukacijom medicinski profesionalci stiču nova znanja i vještine i na taj način doprinose uspjehu i pružanju kvalitetnijih usluga pacijentima.