Od 20. aprila do 31. maja
0

Na specijalnom izdanju BHFF-a u New Yorku bit će prikazano 13 filmova

N. C.
Bosanskohercegovacki film festival (BHFF) u New Yorku s ponosom najavljuje ovogodišnji program za svoj BHFF Special Online Edition - Najbolje od BHFF : Retrospektiva naseg vremena.

Ovogodišnji festival bit će održan od 20. aprila do 31. maja 2021. godine, a na BHFF-u prikazat će s najbolje od onoga što bosanska filmska produkcija nudi u posljednjih nekoliko godina.

Ovo posebno izdanje BHFF-a uključivat će retrospektivne projekcije odabrane grupe filmova koji su sudjelovali ili su nagrađeni Zlatnom jabukom BHFF-a u jednom od prošlih festivalskih smotri. Uz retrospektivne projekcije, program će sadržavati i razgovor sa producentima iz bh. dijaspore koji trenutno žive i snimaju filmove negdje drugdje.

Na ovogodišnjem online festivalu bit će prikazano 13 filmova, a od igranih filmova bit će prikazani "Naša svakodnevna priča" rediteljice Ines Tanović "Muškarci ne plaču" reditelja Alena Drljevića, "Žaba" reditelja Emira Jukića, "Moja tetka u Sarajevu" reditelja Gorana Kapetanovića.

U kategoriji kratkih filmova bit će prikazani "Kineski zid" rediteljice Aleksandre Odić, "Variables" rediteljice Sabina Vajrača, "Refugee 532" reditelja Gorana Kapetanović, "Nomofobia" reditelja Ade Hasanovića.

Na ovogodišnje specijalnom izdanju bit će prikazani i dokumentarni filmovi "U potrazi za porodicom" reditelja Chris Leslie i Oggi Tomić, "Ćafir" rediteljice Nejre Latić Hulusić, "Muzej zaboravljenih trijumfa" reditelja Bojana Bodružić, "Biti daleko" reditelja Samira Kameli i Sajra Subašić.