Film/TV
5

Marvelov "Luke Cage" od večeras dostupan na Netflixu

Klix.ba
Luke Cage, neuništivi Marvelov superheroj, dobio je i televizijsku adaptaciju. TV serija, koja će se prikazivati na Netflixu, prati život samozatajnog superjunaka iz Harlema, a svih 13 epizoda će biti gledaocima dostupne od večeras, 30. septembra.

Cagea, poznatog i kao Power Man, će igrati Mike Colter, koji je već debitovao kao ovaj superheroj u Marvelovoj seriji "Jessica Jones", gdje je glumio romantičnog i seksualnog partnera glavne junakinje.

Serija je premijeru imala 28. septembra u Harlemu i dobila većinom pozitivne kritike, a najveće pohvale otišle su na račun glavnih glumaca, stila iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća i muzike. Struktura serije i dijalozi su viđeni kao neki od nedostataka serije.

Ovaj afroamerički superjunak kome ni meci ne mogu ništa sa sobom nosi i određeni društveni značaj za američko društvo, s obzirom na to da dolazi u vrijeme rasne podijeljenosti i nemira koji potresaju ovu državu zbog policijske brutalnosti prema afroameričkoj populaciji. U vrijeme kada Afroamerikanci trpe zbog svog podređenog položaja u društvu, Luke Cage je tu da prezentuje sliku nepovredivog junaka sa svrhom, koji se ustrajno bori protiv sile i nepravde.