Film/TV
6

Likovi iz Star Warsa oduševili zagrebačke mališane

Anadolija
(Foto: AA)
Kostimirani likovi iz Star Warsa danas su prošetali centrom Zagreba i posebno uveselili mališane, ali i ponekog odraslog ljubitelja ovog kultnog filmskog serijala.

Povodom obilježavanja međunarodnog Star Wars dana "May of Fourth", dvadesetak zagrebačkih kostimiranih članova udruženja Star Wars Hrvatska, odlučilo je ovaj datum obilježiti na Trgu bana Jelačića.

Na glavni trg su prije njih stigli i mališani kostimirani u svoje omiljene likove, sa svjetlećim mačevima kakvi se koriste u filmu.

Fotografiranje mališana sa svojim omiljenim likom za uspomenu u karakterističnoj pozi je bilo neizbježno za roditelje koji su većinski također generacijski pripadnici Star Wars ere.

"Većina članova su kostime izradili sami, s obzirom da su originalni kostimi jako skupi. Izrada nekih kostima zna potrajati i po pet mjeseci", kaže Azra Imširović.

Udruženje ljubitelja Star Warsa broji ukupno pedesetak članova iz čitave Hrvatske koji su sudjelovali i u programu tokom nedavnog snimanja najnovijeg izdanja Star Warsa u Dubrovniku.

Star Wars je filmska svemirska epopeja redatelja Georgea Lucasa koja izlazi u nastavcima od 1977. godine i koja je od prvog, istoimenog filma, postala i kulturološki fenomen svjetskih razmjera.