Film/TV
4

Kritičari oduševljeni novim "Istjerivačima duhova"

Klix.ba
Iz magazina Timea poručili su "Sjajno!", New York Times smatra da su "djevojke fantastične", Rolling Stone piše "Kate McKinnon je urnebesna!", dok Washington Post o novoj verziji "Istjerivača duhova" piše da je "prava ljetna filmska zabava".

Akciona avantura na koju smo čekali 30 godina u bh. kina stiže tačno za dvije sedmice.

Malo je bilo filmskih zaljubljenika koji su od nove verzije "Istjerivača duhova" očekivali kvalitetan film. Ali, očito se događa upravo suprotno! Kritičari su presudili: novi "Istjerivači duhova" su pobrali hvalospjeve filmskih znalaca.

Bh. ljubitelji filma u istinitost navedenih kritika moći će uvjeriti već za dvije sedmice – od 28. jula – kada "Istjerivača duhova" konačno, nakon 30 godina čekanja, dolaze i na naša platna.

Popularna internetska stranica Rottentomatoes.com već se godinama bavi prikupljanjem kritika filmskih kritičara širom svijeta iz svih relevantnih medija bez obzira radilo se o novinama ili internetskim portalima. Svaki film mora zadovoljiti određene kriterije kako bi ga se proglasilo "svježim", što znači da više od 60% prikupljenih kritika moraju biti pozitivne kako bi film dobio dobru ocjenu i preporuku za gledanje u kinima. "Istjerivači duhova" u ovom trenutku imaju preko 75% pozitivnih kritika čime debelo premašuju potrebni kriterij unatoč činjenici što je njihova prva kino najava prije nekoliko mjeseci izazvala burne i uglavnom negativne reakcije budućih kino gledatelja.

Podsjetimo, u akcionoj komediji "Istjerivači duhova" Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon i Leslie Jones četiri su naučnice koje, kako bi pokušale zaustaviti najezdu duhova koji opsjedaju New York, formiraju grupu naziva "Istjerivači duhova" u kojoj im se uskoro pridružuje i njihov sekretar kojeg tumači Chris Hemsworth.

Film je režirao Paul Feig koji će u njemu kombinovati sve elemente paranormalnih bitaka koje su proslavile originalnu franšizu uz plejadu novih i ponešto starih likova. Tako će se uz već spomenute glavne glumice (i glumca) u ostalim ulogama pojaviti Andy Garcia, Michael Kenneth Williams, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver i Bill Murray.

Akciona komedija "Istjerivači duhova" u bh. kina u 3D tehnologiji stiže 28. jula.