Čast za reditelja
4

Guillermo del Toro dobio zvijezdu na Stazi slavnih i podržao imigrante

E. Sk.
Meksički reditelj i producent Guillermo del Toro pridružio se glumcima Sofiji Vergari, Michael Douglasu, Scarlett Johansson i brojnim drugima na holivudskoj Stazi slavnih. Slavni reditelj nagrađen Oscarom za film "Oblik vode" dobio je svoju zvijezdu u Hollywoodu.

Nad svojom zvijezdom pozirao je s meksičkom zastavom. Iskoristio je ovu priliku kako bi govorio o strahu koji, kako je naveo, neki koriste da bi podijelili naciju te da bi poručili kako međusobno različiti ljudi ne bi trebali vjerovati jedni drugima.

"Ne vjerujte lažima koje govore o nama, vjerujte pričama koje nosite u sebi i vjerujte u to da svi zajedno možemo promijeniti stvari", kazao je Del Toro.

Slavni reditelj je u Los Angeles stigao 1998. godine iz Meksika, nakon što mu je otet tata. Otmičari su za Del Torovog tatu tražili otkupninu od milion dolara, a reditelj je novac uspio sakupiti zahvaljujući prijateljima i kolegi Jamesu Cameronu, kanadskom reditelju koji također ima svoju zvijezdu na Stazi slavnih.

Del Torro producira većinu svojih filmova. Godine 2008. osnovao je producentsku kuću "Cha Cha Cha Films" sa sunarodnjacima, prijateljima i poznatim rediteljima Alfonsom Cuaronom i Alejandrom Gonzalezom Inarrituom.