U segmentu In Memoriam
2

Gledaoci ukazali na još jedan propust Oscara: Izostavljene počasti Bobu Sagetu

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bob Saget je zbunjujuće izostavljen iz In Memoriam segmenta na dodjeli Oscara 2022. u nedjelju, što je izazvalo bijes obožavatelja koji su smatrali da su tako omalovažili nedavno preminulog glumca.

Saget je bio dobitnik Oscara, a 1977. dobio je studentsku nagradu za svoj crno-bijeli dokumentarac "Through Adam’s Eyes".

Korisnici Twittera ubrzo su ukazali na očigledan propust Akademije u posebnom segmentu u čast onih koji su preminuli u protekloj godini.

"Protestujem jer Bob Saget nije bio u In Memoriam dijelu Oscara", istakao je jedan obožavatelj.

"Bojkot Oscara zato što nisu spomenuli Boba Sageta u In Memoriam segmentu", dodao je drugi.

Komičar i zvijezda serije "Full House" pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u januaru ove godine.

Gledaoci Oscara također su na Twitteru ukazali na izostavljanje pomena glumca Eda Asnera poznatog po ulogama u "Mary Tyler Moore Show", "Rocky Horror Picture Show" i "Fight Club".

Uprkos propustima, ovogodišnji segment In Memoriam bio je posebno emotivan, s obzirom na prisjećanje omiljenih glumaca koji su preminuli prošle godine.

U segmentu se spominje legendarni glumac Sidney Poitier, prvi Afroamerikanac koji je dobio Oscara za najboljeg glumca, a koji je umro u januaru u 94. godini. Također, organizatori su odali počast Betty White koja je preminula u 99. godini, kao i Ivanu Reitmanu.