Film/TV
217

Gdje su i šta danas rade glumci iz kultne serije "Malcolm u sredini"

Klix.ba
Prošlo je deset godina otkako je završilo emitovanje izuzetno popularne serije "Malcolm u sredini" (Malcolm in the Middle). Sedam sjajnih sezona Malcolm, njegova luckasta braća, još luckastiji roditelji i prijatelji uveseljavali su publiku širom svijeta. Danas neki od njih izgledaju značajno drugačije, gotovo neprepoznatljivo.

Frankie Muniz (Malcolm)

Frankie Muniz (Foto: AFP)
Frankie Muniz (Foto: AFP)

Svojevremeno je slovio za holivudskog tinejdžera s najvećom zaradom, ali nakon serije njegova karijera nije krenula nekim zapaženijim putem. Osim uloge u seriji "Agent Cody Banks" i nekih drugih manjih uloga i pojavljivanja, jedino zapažena bila je prošlogodišnja uloga u filmu "Sharknado 3: On Hell No!".

Frankie se okušao i kao vozač, a 2012. je doživio manji moždani udar, te godinu poslije još jedan.

Erik Per Sullivan (Dewey)

Eric Per Sullivan
Eric Per Sullivan

Dewey sada ima 24 godine i crni pojas u taekwondou. Dok se serija "Malcolm u sredini" prikazivala zabilježio je niz uloga u filmovima i serijama, a nakon 2010. napustio je svijet glume. Iste godine je diplomirao na Univerzitetu Southern California.

Justin Berfield (Reese)

Justin Berfield
Justin Berfield

Zločesti Reese u seriji je tumačio lik starijeg brata, ali je zapravo mlađi od Frankiea Muniza. Otkako je snimanje serije završeno Justin se više nije bavio glumom, a 2010. godine postao je kreativni direktor kompanije Virgin Produced iz Los Angelesa.

Christopher Masterson (Francis)

Christopher Masterson (Foto: AFP)
Christopher Masterson (Foto: AFP)

Ne, Francis nije glumio Barneya Stinsona u seriji "How I Met Your Mother" iako veoma liči na Neila Patricka Harrisa. Masterson se nakon "Malcolma" pojavio u različitim TV serijama i filmovima uključujući "Haven" i "White Collar". Njegov brat je Danny Masterson, zvijezda "Ludih sedamdesetih", a polusestra mu je Alanna Masterson, poznata po ulozi Tare u seriji "The Walking Dead". Svi oni su sljedbenici scijentologije.

Craig Lamar Traylor (Stevie)

Craig Traylor
Craig Traylor

Stevie je uspio da u seriji astmu pretvori u zabavnu pojavu, što nije bilo lako. Ipak, od završetka serije doživio je transformaciju, a najbolje primjere možete pronaći na njegovom Twitter profilu. Nakon nekoliko uloga, sada karijeru gradi u svijetu modelinga, kao tattoo umjetnik i pisac.

Bryan Cranston (Hal)

Bryan Cranston
Bryan Cranston

Nije bilo lako biti otac nemirnim sinovima, a nakon te serije Cranston se dokazao kao izuzetno cijenjen glumac koji je nadmašio očekivanja ulogom Waltera Whitea u seriji "Breaking Bad", dvije godine nakon završetka snimanja "Malcolma". Nakon toga je osvojio nekoliko nagrada Emmy, Screen Actors Guild, Golden Globe i Tony, a ove godine je nominovan za Oscara za ulogu u drami "Trumbo".

Jane Kaczmarek (Lois)

Jane Kaczmarek (Foto: AFP)
Jane Kaczmarek (Foto: AFP)

Za ulogu majke Lois Jane je osvojila sedam nominacija za nagrade Emmy i Golden Globe, iako nije osvojila nijedan od ovih kipića. Pojavila se potom i u nekoliko velikih serija poput "The Big Bang Theory" i "The Middle", a posudila je i glas sutkinji Constance Harm u "The Simpsons". Što se tiče privatnog života, bila je udata za zvijezdu serije "The West Wing" Bradleya Whitforda od kojeg se 2009. godine razvela nakon 17 godina braka.