Regionalna premijera
70

Ekipa filma "Take me somewhere nice" pošetala bosanskim ćilimom četvrte večeri SFF-a

S.H.P.
Foto: I. Š./Klix.ba
Ekipa filma "Take me somewhere nice" (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ekipa filma "Take me somewhere nice", koji je režirala Ena Sendijarević, prošetala je četvrte večeri Sarajevo Film Festivala bosanskim ćilimom.

Rediteljica ovog filma kazala je da je veoma uzbuđena pred regionalnu premijeru, iako je film već prikazan u Cannesu i Rotterdamu.

"Vidi se da je ovo jubilarno 25. izdanje Sarajevo FIlm Festivala. Atmosfera je pozitivna i optimistična. Iako imam veliku tremu pred premijeru sretna sam što sam večeras tu. Čekala sam na ovu regionalnu premijeru pola godine", rekla je Ena Sendijarević.

Ulogu u filmu "Take me somewhere nice" ostvario i bh. glumac Mirsad Tuka.

"Nosim jako lijepa iskustva sa snimanja ovog filma. Bila je izuetna atmosfera. Ena je redateljica koja je izuzetno talentovana. Znala je šta hoće i kakav film želi napraviti. Njena sigurnost je djelovala i na nas i ovo je bila zaista plodonosna saradnja", rekao je Tuka.

Glumica Sanja Burić kazala je kako je film produkt timskog rada.

"Ovo je timski rad. Svi smo imali želju da uradimo ovaj film što bolje možemo. Mi smo naš posao već završili. Naravno da imamo tremu pred premijeru, ali nadam se da će se publici svidjeti", kazala je.

Premijeri filma prisustvuje je i bh. redatelj Srđan Vuletić.

"Ove godine sam u svojstvu člana žirija. Danas smo počeli s pregledavanjem filmova. Ono što smo do sada vidjeli je zaista jako dobro. Sarajevo Film Festival se iz godine u godinu razvija i sve je bolji. Također grad Sarajevo postaje bolji, a i mi sami. Tolerantniji smo, opušteniji, veseliji, spremniji da pomognemo. Tako bi trebalo biti cijele godine", rekao je redatelj Srđan Vuletić.

Crvenim tepihom prošetao je i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Eric Nelson i njegov partner Filippo Tattoni-Marcozzi, te mnoge druge ličnosti iz svijeta filma.