Film/TV
0

Dejana Talk Show: Zdravlje kičme i problem mucanja

Dejana Talk Show i ove sedmice donosi zanimljive teme koje su posvećene zdravstvenim problemima, subota je rezervisana za zdravlje kičme a nedjelja za problem mucanja

Gotovo da nema odrasle osobe koja nije imala makar jednu epizodu bola u leđima. Ovu emisiju posvećujemo zdravlju kičme, a kada je u pitanju zdravlje kičme onda je riječ i o zdravlju cjelokupnog organizma. Tačnije, ove subote u Dejana talk show bit će riječi o prvom kičmenom pršljenu odnosno o atlasu. Sa nama su pacijenti koji su se podvrgli ovoj jedinstvenoj licenciranoj AtlasRelaX metodi, pa će gledaoci moći saznati i njihova iskustva .

Mucanje je problem u govoru koji je vrlo raširen u cijelom svijetu. Statistike pokazuju da trenutno u svijetu 68 miliona ljudi muca, što je 1% Svjetske populacije. Djeca koja mucaju strahuju od podsmjeha vršnjaka zbog čega se sve više otuđuju od društva, jer mucanje ne utiče samo na ritam, tempo i lakoću govora, već i na psihu. Kod djeteta se javlja strah od govora, izbjegava da govori da ne bi skretalo pažnju na sebe i tada počinju da se javljuju kompleksi. Samo oni koji mucaju znaju kako je to kada na sebi osjete poglede vršnjaka, jer djeca često ismjevaju one koji se razlikuju. Kako pomoći djetetu koje muca saznajte u Dejana Talk Show u nedjelju 10.07.2016.