Film/TV
0

Dejana Talk Show na OBN TV: Svijet mačaka

Dejana Talk Show ove subote donosi priču o životinjama koje intrigiraju ljude od starog Egipta pa do danas, dok će u nedjelju tema biti odnos učenik-profesor.

Vjernost, odanost, najbolji čovjekov prijatelj, samo su neke od osobina koje opisuju pse kao omiljene ljubimce. U čemu je onda magija mačaka koje su se nametnule kao ljubimci još od vremena starog Egipta? Zašto ih je papa Inocentije VIII istrebljivao? Da li zbog činjenice da imaju baš po 12 brkova sa obje strane lica? Zašto volimo Toma i Feliksa, zašto se divimo velikim mačkama poput tigrova? Šta je to što, pored dobog i vjernog psa, daje prednost lukavoj, mističnoj i nevjernoj mački? Šta to mačke čini omiljenim bićima velikog broja ljudi i šta je pravo značenje riječi Ailurofil saznajte u subotu, 4.6.2016. od 17:30 sati.

Škola i profesori trebaju biti prijatelji učeniku koji će mu pružiti kvalitetno obrazovanje i uzoran odgoj. Pozitivne ljudske osobine pomažu mladom čovjeku da se lakše kreće i prevazilazi zahtjevne životne situacije. Za učenike, škola je drugi dom i mjesto gdje provode većinu svoga vremena. Zbog toga je i odnos profesor-učenik od velikog značaja. Kakvi su danas odnosi profesora i učenika možete saznati u nedjeljnom izdanju Dejana Talk Showa, 5.6.2016. od 17:30 sati.