Film/TV
6

Crvenim tepihom prošetala ekipa filma "Decent Woman" kojim se otvara Takmičarski program SFF-a

Piše: A. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ekipa filma "Decent Women" kojim se otvara Takmičarski program 22. Sarajevo Film Festivala prošetala je večeras crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

Kako je kazao režiser Lukas Valenta Rinner, film prati kućnu pomoćnicu zaposlenu u ekskluzivnom ograđenom naselju u predgrađu Buenos Airesa koja kreće u potragu za seksualnom i mentalnom slobodom u nudističkom svingerskom klubu s druge strane štićene ograde.

Prema njegovim riječima, očekuje zadovoljnu publiku nakon večerašnjeg prikazivanja i drago mu je što će sarajevska publika imati priliku pogledati ovakav film.

Prije ekipe filma "Decent Women", crvenim tepihom prošetao je i jedan od najistaknutijih režisera današnjice Stephen Frears kojem će večeras biti uručeno Počasno Srce Sarajeva u okviru 22. SFF-a.

Frears je prije ulaska u Narodno pozorište novinarima je kazao kako je Sarajevo divan grad.

Njegov posljednji film u kojem su uloge ostvarili Meryl Streep i Hugh Grant, će biti prikazan u Open Air programu ovogodišnjeg SFF-a. Frears je kazao kako su oboje glumaca bili briljantni na filmu te da je tematiziran na ljubavi.

Frears je rođen u Leicesteru 1941. Studirao je pravo na Univerzitetu Cambridge da bi zatim započeo karijeru u Teatru Royal Court i radio kao asistent reditelja Karela Reisza na filmu "Morgan" i Lindsaya Andersona na filmu IF.