Neviđen čin u Hollywoodu
60

Chadwick Boseman dio honorara dao kolegici jer je produkcija nije dovoljno plaćala

N. V.
Foto: Empire
Foto: Empire
Glumica Sienna Miller je, prisjećajući se svog kolege i holivudske zvijezde Chadwicka Bosemana kazala da joj je on dao dio svoje plate kada su radili na filmu "21 bridges" jer joj nisu htjeli platiti onoliko koliko je tražila.

Ovaj par je glumio detektive u trileru koji je objavljen prošle godine, a zbog razlike u honoraru koja je u Hollywoodu uobičajena kada je riječ o muškarcima i ženama, Boseman je odlučio dio svog honorara dati njoj kako bi ublažio spolnu neravnopravnost.

Miller je rekla kako je svima pa i njoj jasno da su u Hollywoodu prisutne nejednakosti, zbog toga nije ni tražila previsoku platu, međutim nije dobila ni cifru koju je tražila.

"Chadwick je na kraju donirao dio svoje plate kako bih ja dobila onoliko novca koliko sam tražila i rekao je da sam zaslužila da mi se toliko plati", prisjetila se ona.

Ona kaže kako je taj potez neviđen u filmskoj industriji.

"Radilo se o nevjerovatnoj stvari. Takvo nešto se jednostavno ne događa. Teško je i zamisliti nekog drugog muškarca da bi postupio sa ovolikim poštovanjem prema kolegi", rekla je.

Zvijezda "Black Panthera" Chadwick Boseman preminuo je ranije ove godine od raka, a na filmu "21 bridges" je, osim što je glumio, bio i producent. Ovaj film je jedan od posljednjih koje je snimio prije nego što je preminuo.