Zakazana za 11. januar
560

Boris Malagurski najavio sarajevsku premijeru filma o RS-u, pozvao Benjaminu Karić da dođe

I. S.
Foto: Pixsell/Dejan Rakita
Foto: Pixsell/Dejan Rakita
Reditelj Boris Malagurski najavio je sarajevsku premijeru filma "Republika Srpska: Borba za slobodu" i pozvao gradonačelnicu Benjaminu Karić da prisustvuje.

Na svom Twitter profilu naveo je da će spomenuti film 11. januara biti prikazan u glavnom gradu BiH. Međutim, nije otkrio gdje će tačno biti održana premijera.

"Konačno", napisao je i uzrokovao veliki broj reakcija na spomenutoj društvenoj mreži.

"Jedino u nekom ćumezu, incognito", odgovorio mu je jedan korisnik Twittera.

Malagurski je zatim uputio poruku Benjamini Karić, koja se zalagala za otkazivanje premijera spomenutog filma u brojnim evropskim gradovima.

"Benjaminu pozivam da sjedi u prvom redu na sarajevskoj premijeri filma 'Republika Srpska: Borba za slobodu'. Oduševit će se nevjerovatnim kadrovima Sarajeva i šokirat će je mnoge historijske činjenice u filmu! Svi za istinu, uvijek i svuda", objavio je.

Malagurski je, inače, radio na televizijskim kućama BN i Happy te je bio dopisnik ruske državne informativne televizijske kuće Russia Today, koja je pod sankcijama Zapada zbog agresije Rusije na Ukrajinu. Njegovu javni istupi su proruski i predstavljaju teorije zavjere.

Mnogi ističu da je riječ o filmskom ostvarenju kojim se relativiziraju i ratni zločini Vojske Republike Srpske (VRS) nad građanima Bosne i Hercegovine.