Film/TV
1

Blizu 2.000 posjetitelja na projekcijama Operacije kino u junu

Klix.ba
Putujuće kino Sarajevo Film Festivala i Obala Art Centra od 5. juna je na Ljetnoj turneji 2016.

Tokom posljednjih trideset dana, Operacija kino posjetila je 13 gradova u kojima je za tamošnju publiku organizovan dvodnevni filmski program.

Nakon više nego uspješnog početka turneje, pređenih nekoliko stotina kilometara i blizu 2.000 posjetitelja na dosadašnjim projekcijama, Operacija kino nastavlja dalje svoju ljetnu turneju noseći pozitivne utiske iz gradova u kojima su gostovali.

Kvalitetan filmski program, vrhunska oprema za projekcije i specijalni Air Screen za poseban doživljaj večernjih projekcija pod otvorenim ljetnim nebom, kao i najbolji izbor filmskog programa za najmlađe ljubitelje filma, razlozi su zbog kojih se u svim gradovima u kojima je putujuće kino gostovalo, tražila i stolica više na projekcijama.

Nakon gostovanja u Bratuncu, Foči, Čapljini, Stocu, Ravnom, Ljubuškom, Livnu, Tomislavgradu, Istočnom Novom Sarajevu, Mostaru, Višegradu, Tjentištu i Trebinju, Operacija kino trenutno se nalazi u Bijeljini.

Ljubitelji filma u ovom bh. gradu imat će priliku u tokom dvodnevnog filmskog programa, u četvrtak 7. jula i u petak 8. jula, u Centru za kulturu Semberija pogledati filmove "Brooklyn" i "Naša svakodnevna priča".

Odmah po završetku gostovanja u Bijeljini Operacija kino nastavlja svoj put u druge gradove. Tokom mjeseca jula putujuće kino posjetit će još devet gradova: Brčko (9. i 10. juli), Gračanica (12. i 13. juli), Kiseljak (14. i 15. juli), Gornji Vakuf/ Uskoplje (16. i 17. juli), Posušje (18. i 19. juli), Goražde (23. i 24. juli), Žepče (25. i 26. juli), Prijedor (27. i 28. juli) i Konjic (30. i 31. juli). Tokom gostovanja u mjesecu avgustu, biće napravljena kratka pauza tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, nakon kojeg Operacija kino nastavlja svoju turneju i to sve do 28. septembra.

Operacija kino već sedmu godinu zaredom ide u susret svojoj publici nudeći novo i drugačije filmsko iskustvo, te nastoji biti pokretač kulturnih aktivnosti, donoseći i u druge gradove BiH dio programa i atmosfere Sarajevo Film Festivala. Turneja 2016. je najobuhvatnija do sada i na njenoj mapi je ukupno 45 gradova u svim dijelovima Bosne i Hercegovine….

Spremite se za Operaciju, jer ove godine #ljetojeOK! od 4. juna i traje sve do 28. septembra.