Pauzirale 10 godina
100

Članice Feminnema otkrile šta ih je kočilo u ponovnom ujedinjenju: Htjele smo biti majke

I. B.
Članice grupe Feminnem presretne su zbog povratka (Foto: Instagram)
Članice grupe Feminnem presretne su zbog povratka (Foto: Instagram)
Grupa Feminnem godinama prije osvojila je muzičku scenu, a unatoč razlazu pjevačica, neke od njihovih hitova slušali smo sve do danas. Nakon deset godina, pjevačice su se odlučile ponovo ujediniti, a otkrile su i razlog zašto su ovu odluku donijele nakon toliko vremena.

Pjevačice Neda Parmać, Pamela Ramljak i Nika Antološ, krajem prošlog mjeseca najavile su svoj veliki povratak, a ubrzo nakon su predstavile i prvu zajedničku pjesmu, simboličnog naziva "Zajedno".

Sada, za In Magazin objasnile su šta ih je čak 10 godina kočilo u tome da se ponovo ujedine.

"Htjele smo se ostvarit kao majke. Gledajući sad u prošlost možda smo mogle žonglirati i jedno i drugo, ali kad imaš 20 godina, tu su trudnoća i dijete, misliš da si gotov", objasnila je Ramljak za spomenutu emisiju.

Ipak, naposlijeku su shvatile da je moguće naći neki balans.

"Onda smo shvatile da se zapravo može i raditi i biti mame, i žene, i prijateljice, i sve stići", dodala je Nika dodavši kako im je vjerovatno nedostajalo "malo samopouzdanja".

"Malo opteretimo muževe, malo bake, malo dadilje, malo vučemo djecu sa sobom... I tako", dodala je Pamela.

Pjevačice i danas "žongliraju" sa obavezama, no po svemu sudeći prioritet im je grupa te će se prorijediti njihovi solo angažmani.

"Nama je falio projekat Feminnem. U biti je ta ideja nastala na snimanju jedne božićne pjesme i tu smo odlučile da idemo ponovo", rekla je Neda koja je napravila prvi korak ka ponovnoj zajedničkoj saradnji.

Kako je sama izjavila, razlog zbog kojeg su se ponovo sastale je isključivo ljubav, a najavile su kako će nastaviti tamo gdje su stale te se potruditi da svojim slušateljima pruže dobru muziku, nastupe i onaj osjećaj kao prije deset godina.

Grupu Feminnem, naša javnost pamti i po Eurosongu 2005. godine kada su predstavljale Bosnu i Hercegovinu sa pjesmom "Call Me" i pritom dospjele na 14. mjesto.