Depresivni roditelji - problematična djeca

S
SRNA
17.11.2011. u 09:56
0
0
Depresivni roditelji - problematična djeca
0
Depresivni roditelji - problematična djeca Foto: Ilustracija
Djeca depresivnih očeva imaju veće izglede da se problematično ponašaju i da iskazuju emotivne probleme - pokazalo je američko istraživanje provedeno na uzorku od 20.000 porodica.
To je pitanje posebno bitno sada kad je sve više nezaposlenih koji imaju problema da izdržavaju porodice, a veliki broj vojnika vraća se iz Afganistana i Iraka sa emotivnim problemima, kaže rukovodilac istraživanja Michael Weitzman sa Medicinskog fakulteta na univerzitetu u New Yorku.

Ranija istraživanja već su otkrila vezu između depresivnih majki i problema kod djece.

Prema istraživanju, objavljenom u časopisu "Pedijatrija", djeca imaju najviše problema kada oba roditelja pate od depresije.

Naučnici su utvrdili da je 11 posto mališana sa depresivnim očevima imalo probleme u kući ili u školi, a 19 procenata imalo je probleme ako je majka patila od depresije.

U slučajevima kada je oboje roditelja patilo od depresije istraživanje je pokazalo da probleme ima svako četvrto dijete.

U porodicama u kojima nijedan roditelj nije patio od depresije, a to je bilo devet od deset porodica, broj djece sa problemima u ponašanju i emotivnim problemima padao je na šest odsto.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: