|

Više od 350 izviđača iz regije na smotri u Zenici se natječe i stvara nova prijateljstva

Više od 350 izviđača iz regije na smotri u Zenici se natječe i stvara nova prijateljstva
39
Piše: E. M.
13.4.2019. u 11:30
13
komentara
39

dijeljenja
1/10 Foto: E. M./Klix.ba
2/10 Foto: E. M./Klix.ba
3/10 Foto: E. M./Klix.ba
4/10 Foto: E. M./Klix.ba
5/10 Foto: E. M./Klix.ba
6/10 Foto: E. M./Klix.ba
7/10 Foto: E. M./Klix.ba
8/10 Foto: E. M./Klix.ba
9/10 Foto: E. M./Klix.ba
10/10 Foto: E. M./Klix.ba
U susret proljeću i Zeničko orijentaciono takmičenje naziv je današnje izviđačke smotre na kojoj je učešće uzelo više od 350 izviđača iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.
Podizanjem zastave Saveza izviđača Grada Zenice na Trgu Alije Izetbegovića i smotrom svih učenika otvoren je interetnički izviđački kamp čiji će nastavak uslijediti za sedam dana na Boračkom jezeru u Zenici.

Denis Samardžić, potpredsjednik Saveza izviđača Grada Zenice, je kazao da su sretni što su i ove godine okupili mlade ljude, ali i one starije koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovog tradicionalnog događaja.

"Sa zadovoljstvom mogu reći da danas imamo više od 350 učesnika iz 18 gradova, a očekujemo dolazak još takmičara. Danas nas očekuju brojne aktivnosti, a pored interetničkih susreta koje radimo s izviđačima iz Prijedora, pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva zdravstva imamo i ‘Stazu zdravlja’ gdje će više od 120 takmičara upoznati širu okolinu Zenice i drugačije stvari", kazao je Samardžić.

Osim takmičenja, akcenat je stavljen na upoznavanje, stvaranje prijateljstava i rad jednih za druge. Među izviđačima danas je bio i Predrag Katić iz Beograda koji je po drugi put učesnik ovog takmičenja.

"Samo kao izviđač možete stvarati dobar i bolji svijet od ovog trenutno što je sada. S ovim učimo naše buduće generacije da budu dobri, vrijedni, stvaraju bolji svijet i aktivno učestvuju u stvaranju boljeg društva", kazao je Katić.

Sa svojim izviđačkim odredom i takmičarima u Zenicu je po treći put došla i Emina Eminović iz Novog Pazara.

"Takmičenje je lijepo za djecu, stičemo nova znanja, ali i prijatelje. Izviđački pokret je bitan za svakog pojedinca jer nam osim u tom izviđačkom duhu, pomaže i da odrastemo, ali i da se lakše snađemo na drugim životnim stazama", izjavila je Eminović.

Prije zvaničnog početka takmičenjima uručene su izviđačka zvanja i priznanja i to za Odred izviđača Lisac Zenica, Smet Zenica i Zmajevac Zenica.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...