Raznih oblika i veličina
14

Sofe s najčudnijim dizajnerskim rješenjima

Klix.ba
Foto: Pinterest
Na društvenoj mreži Pinterest formirana je lista od nekoliko sofa s najčudnijim dizajnerskim rješenjima. Iako izgled ovih komada namještaja ostavlja bez daha, većinu ih je skoro nemoguće iskoristiti u praksi.

Većina sofa je klasično dizajnirana. Najčešće imaju udoban naslonjač i uboičajeni dušek za sjedenje. No, sve više dizajnera se upušta u misiju izrade neobičnih kauča po izgledu i funkciji, prenosi Apartment Therapy.

Društvenom mrežom Pinterest kruže fotografije sofa koje su sve osim obične po svom izgledu, veličini i namjeni. Naime, neke od njih su dizajnerski osmišljene tako da ih je gotovo nemoguće praktično iskoristiti, dok su druge ogromne veličine i nije ih preporučljivo koristiti u skučenim prostorima.

Sofa u obliku mačke koja je prevenstveno i namijenjena mačkama je jedan od najčudnijih dizajnerskih poduhvata ekipe iz belgijskog studija Unfold, a postoje i rješenja koja podsjećaju na veliko gnijezdo ispunjeno jastucima u obliku uskršnjih jaja.

S obzirom na to da ovi kreveti predstavljaju neku vrstu umjetničkih radova, njihova cijena je izuzetno visoka i nije ih moguće pronaći u komercijalnim prodavnicama namještaja.