"Horor iz mikrovalne"
2

Stephen King podijelio recept za losos, prozvali ga njegovim najstrašnijim djelom do sad

N. O.
Foto: Pinterest
Foto: Pinterest
Stephen King je izazvao jezu na društvenim mrežama nakon što je podijelio recept za losos iz mikrovalne pećnice koji su korisnici Twittera nazvali njegovim "najstrašnijim djelom do sada".

"Večera: nabavite fini file lososa u supermarketu, ne prevelik", napisao je 74-godišnji autor svojim pratiocima na Twitteru.

"Stavite malo maslinovog ulja i limunovog soka. Umotajte ga u vlažne papirne ubruse", nastavio je King, "Ubacite u mikrovalnu na 3 minute ili tako nešto. Pojedite to. Možda dodati salatu."

Nepotrebno je reći da su uputstva za kuhanje pisca horora izazvala šok gurmana na društvenim mrežama, koji su bili zaprepašteni činjenicom bi neko stavio svježu ribu u mikrovalnu.

"Ovo je odlična horor priča, bravo gospodine", dobacio je jedan zgroženi komentator, dok je drugi korisnik Twittera ocijenio nekonvencionalni recept Kingovim "najstrašijim djelom do sad".

"Čak ni prstohvat soli! Ti si zaista briljantan pisac horora", rekao je drugi.

U međuvremenu, drugi korisnici Twittera ponudili su vrhunske recepte za losos koje bi King mogao isprobati umjesto toga, a jedan je podijelio kako da zaprži riblju kožu u tavi za maksimalnu hrskavost.

Čak se i slavni kuhar Jose Andres oglasio i napisao: "Ovo je horor film! Jedite je sirovo, jedite prženu… ali 3 minuta u mikrovalnoj pećnici je kao zona sumraka!!"