Poznata šminkerica
73

Ters Bosanka o bolnom iskustvu: Svi iz bolnice su iznosili djecu, a ja sam izašla praznih ruku

I. B.
Merjem Nuhić poznatija kao "Ters Bosanka" podijelila bolno iskustvo
Merjem Nuhić poznatija kao "Ters Bosanka" podijelila bolno iskustvo
Šminkerica Merjem Nuhić poznatija kao "Ters Bosanka" nakon godinu dana progovorila je o bolnom iskustvu koje će pamtiti cijeli život, a tiče se gubitka njenih prijevremeno rođenih blizanaca.

Naime, Merjem i njen suprug Ajdin prošle godine u maju trebali su postati roditelji djevojčice i dječaka, no spletom nesretnih okolnosti, par je nakon prijevremenog porođaja u februaru, nažalost, izgubio bebe. Godinu dana poslije, rođena Travničanka podijelila je sa svojim pratiteljima kako se osjećala tog dana, ali i period poslije.

"Sjećam se prve doživljene traume. Trebao je to biti običan pregled. Otišla sam kod ginekologa kako bih uzela bris, a ona je odjednom skočila i rekla 'Ti se porađaš'. Muž i ja trčali smo do parkinga i za dvije minute bili na Koševu", ispričala je u svojoj objavi.

Nakon toga, Merjem su uzeli telefon i, kako kaže, nije imala komunikaciju sa spoljašnim svijetom, a blizu nje nisu pustili ni njenog supruga, što joj je najteže palo.

"Kada sam tada ostala u bolnici svako sam se jutro budila u čudu, nisam mogla da prihvatim realnost i shvatim što sam tu. Mazila sam svoje bebice i govorila im 'Strpite se još malo i idemo kući' u nadi da će se to uskoro desiti. Tješila sam sebe i skrivala istinu", napisala je.

"Sljedećih mjesec dana nikog nisam vidjela. Dok su svi iz bolnice iznosili djecu i trčali u zagrljaj svojoj porodici, ja sam izašla praznih ruku i bolnog srca, a svoju djecu sljedeći dan spustili smo u mezar. Taj trenutak zasigurno će biti nešto sa čim ću se buditi i ići spavati do kraja svog života", objasnila je Merjem.

Istakla je kako se prije godinu dana pozdravila sa borbenom, hrabrom i veselom sobom, a upoznala neku novu Merjem koju je morala od nule oblikovati.

Nakon što se fizički oporavila od poroda, došao je dan kada mora ustati i stati pred ljude.

"Shvatila sam da se tek tada susrećem s hrabrosti. Prvi put kada sam vidjela sve te poglede na sebi koje i danas vidim, svaki put bi me prošla jeza. Nikad nisam voljela ulogu žrtve", bila je iskrena Merjem koja je poslije tragičnog događaja tražila od svojih pratitelja da joj pruže privatnost.

"Trebalo mi je vrijeme da upoznam novu sebe, da se isplačem, odbolujem, budem ponovo nasmijana. Nisam željela da me gledaju praznu i uništenu. Željela sam se oporaviti. Teško je bilo svako jutro, i danas, ali to je život", napisala je šminkerica kojoj je suprug u svemu bio veliki oslonac i podrška.

Uz emotivnu objavu dodala je i nekoliko fotografija iz bolnice, a povezujuću se na prvu fotografiju gdje je nasmijana, istakla je kako joj je upravo za taj osmijeh trebalo puno hrabrosti.

"Ne znam mogu li vam dočarati koliko je samo suza, teških noći, lupanja srca trebalo za ovaj osmijeh danas", napisala je.

Ispod su se nizali brojni komentari u kojima su mnogi pružili podršku Merjem i Ajdinu, paru koji je u braku već 6 godina i zajedno žive u Kiseljaku.