Bebe
0

Indonezijski spa centri zarade 130 miliona godišnje na djeci

Klix.ba
Bogate indonezijske domaćice poznate su po trošenju novca na luksuzne stvari koje se tiču ljepote i mode. To pokazuje i podatak da firme koje nude spa i wellness zarade blizu 130 miliona dolara godišnje.

Kako bi proširili svoje poslovanje, vlasnici su odlučili otvoriti i spa centre za djecu. Jedan od spa centara nalazi se u Džakarti i posao toliko dobro ide da svoje poslovanje planiraju proširiti i van Indonezije.

Jedna od redovnih mušterija je trogodišnja Jasmina. Njena majka troši 200 dolara mjesečno na djecu. Toliko iznosi najniža mjesečna plata u Džakarti.

"Vodim svoje dijete na spa tretmane jednom sedmično. Tokom raspusta i praznika vodim i njenu braću i sestre. Zbog toga kupujem paket od 50 posjeta", rekla je Ari Hariyati.

Posebna pažnja poklanja se bebama, a najpopularnija je tradicionalna masaža za bebe.

"Imamo mnogo specijalista za masaže za bebe. To je naša lokalna mudrost. Može se reći da spa za bebe podiže životni stil na sljedeći nivo", rekla je vlasnica jednog spa centra Fifi Lim.

Uspješno posluje već 11 godina i ima 23 podružnice. Mjesečno zaradi 130.000 dolara.

"Dovodim Orlanda od šestog dana. Primijetila sam napredak u njegovoj motorici i više ne plače toliko noću. Najbolja nagrada za mene je što se njegova kilaža povećava", rekla je majka Rita Dethan.

Indonezijske domaćice na luksuzne stvari potroše 500 milijardi dolara godišnje.