Kao na ulicama Milana
3.1k

Sarajevske dame u šetnji osvajaju modnim kombinacijama i izgledom: Godine treba znati nositi

N. O.
Foto: Bakir Nikšić
Foto: Bakir Nikšić
Fotografija koju je zabilježio fotograf Bakir Nikšić na ulicama Sarajeva osvojila je društvene mreže, a prikazuje dvije starije dame u unikatnim modnim kombinacijama dok šetaju centrom grada.

Nikšić je fotografiju podijelio na svom Facebook profilu opisavši je riječima "dvije sarajevske dame u šetnji", a radi se o gospođama iz Sarajeva Hatidži i Samki koje pokazuju da su godine samo broj.

Naime, dame su snimljene i u zanimljivim odjevnim kombinacijama - Hatidža koju mnoge Sarajlije prepoznaju po upečatljivom stilu - na sebi je imala narandžasto odijelo u kombinaciji s bluzom s narandžastim detaljima te zlatnim cipelama.

Gospođa Samka na sebi je imala žutu krznenu bundu, ispod koje je nosila bijelu košulju i bijele pantalone te crnu kravatu. Bundu je sparila s žutom trakom na glavi i žutim čarapama, a uz Chanel torbu imala je bijele cipele na petu.

Odgovorivši na jedan od brojnih pozitivnih komentara Samka je otkrila da ona ima 70, a gospođa Hatidža 81 godinu.

"Godine treba znati nositi, zar ne?", poručila je.

Fotografija se ubrzo proširila društvenim mrežama, a pozitivni komentari naveli su da su dame ostavile zagrebačku špicu i Beograd "na aparatima" te da se Sarajevo može takmičiti s Milanom.