Katar 2022
0

Tok utakmice: Francuska - Maroko 2:0

D. P.
Veliki dan za afrički nogomet (Foto: EPA-EFE)
(Foto: EPA-EFE)
Polufinalni duel Svjetskog prvenstva u Kataru između Francuske i Maroka završen je rezultatom 2:0, a mogli ste ga pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice! Pobjeda Francuske rezultatom 2:0.

90+4' - Kounde je izbacio s linije! Šutirao je jedan od igrača Maroka nakon gužve, ali je Kounde izblokirao šut kada je već Lloris bio savladan.

90+3' - Ounahi je zamalo smanjio na gol zaostatka. Šutirao je s vrha šesnaesterca malo preko prečke.

90' - Šest minuta sudijske nadoknade.

85' - Čini se da su i Marokanci "pali" nakon primljenog drugog gola večeras i njihova bajka privodi se kraju.

80' - GOOOOL! Napadač Eintrachta Kolo Muani u prvom dodiru s loptom rješava pitanje pobjednika. Pogodio je nakon odličnog prodora Mbappea, lopta mu se odbila sretno na drugu stativu.

77' - Amallah je napravio sjajan prodor, ali ga je "povukla" lopta i nije šutirao kada je trebao, već je želio napraviti još koji dribling i ušetati se u gol.

74' - Odlična šansa za Francusku! Fofana je istrčao kontru i lijevom nogom šutirao pored gola nakon što ga je proigrao Thuram.

72' - Dobra šansa za Francuze nakon slobodnog udarca, ali je Thuram loše šutirao glavom.

70' - Sudija Ramos u prvom dijelu donio je jednu spornu odluku, pošto je pokazao žuti karton Boufalu u trenucima kada se činilo da je mogao dati penal Marokancima. Pogledajte situaciju u sljedećem prilogu.

65' - Francuzi su se potpuno povukli, Maroko napada svim silama, ali ne može do gola.

61' - Marokanci su u ovim trenucima odbacili sve moguće taktike. Svi su krenuli naprijed jer više nemaju šta čekati.

57' - Nekoliko minuta prekid dok se ukazivala pomoć Mbappeu. Nastavljena je utakmica i ofanziva Marokanaca.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

53' - Žestok pritisak Maroka u ovim trenucima. Atiatt-Allah je napravio sjajan prodor, ali je Konate intervenisao iz peterca.

50' - Mbappe vrlo inspirisan na startu drugog dijela, napravio je dva karakteristična prodora, ali u oba navrata njegove kolege nisu uspjele ispratiti ubačaje.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Kraj prvog poluvremena, Francuska vodi rezultatom 1:0.

45' - Tri minute nadoknade prvog poluvremena.

45' - Najbolja šansa za Maroko večeras! Al Yamiq je makazicama pogodio stativu nakon kornera. Bio bi to gol turnira, najvjerovatnije.

43' - Finiš prvog poluvremena kojim možemo biti zadovoljni. Bilo je dosta prilika s obje strane i ništa još nije gotovo.

39' - Dobra šansa Francuza nakon kornera, nogom je s prve stative šutirao Varane, ali je lopta otišla pored gola.

35' - Dva zicera propustili su Francuzi. Prvo je Mbappeov šut izbacio jedan Marokanac s gol-linije, a onda je Giroud nakon odbijene lopte, šutirao iz okreta pored gola.

33' - Francuzi su izveli prvi korner na večerašnjoj utakmici.

27' - Boufal je prvi zapisani igrač u bilježnicu Ramosa. Požutio je zbog prigovora.

21' - Prava tragedija za Maroko. Jedan stoper (Aguerd) otpao je zbog povrede na zagrijavanju, a sada su ostali i bez Saissa, koji je morao napustiti igru.

19' - Gledamo sjajnu utakmicu u ovim trenucima, igra se ispred oba šesnaesterca. Marokanci nisu odustali nakon što su primili rani pogodak.

17' - "Pršti" na sve strane! Stativu je pogodio Giroud nakon odlične kontre.

16' - Nova šansa za Maroko. Boufal je napravio sjajan prodor, dodao do Ziyecha koji loše šutira.

10' - Velika prilika za Maroko. Ounahi je sjajno šutirao s distance, a Lloris je jedva, vrhovima prstiju, odbio loptu.

8' - Maroko je solidno otvorio utakmicu i činilo se da nemaju Francuzi nikakvu ideju, ali su prvi napad pretvorili u gol.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

5' - GOOOOOL! Theo Hernandez dovodi Francusku u vodstvo. Bio je to dug, prvi opasan napad, a nakon šuta Mbappea, lopta se odbila do beka Milana koji akrobatskim potezom dovodi Francusku u vodstvo.

3' - Maroko kontroliše igru na startu utakmice. Čini se da će im Francuska prepustiti posjed na startu.

1' - Počeo je duel.

19:58 - Nevjerovatne scene na tribinama. Nešto Francuza, koliko je stiglo na tribine, potpuno su nadglasani desetinama hiljada Marokanaca. Kao da smo usred Maroka.

19:54 - Igrači predvođeni sudijom Ramosom izašli su na teren. Uslijedit će intoniranje himni.

19:51 - Ovo će biti treći međusobni duel ove dvije reprezentacije. Francuska ima jednu pobjedu, dok je jedan susret zavšren neriješenim rezultatom. Međutim, ovo je prvi duel u zvaničnim utakmicama.

19:50 - Pobjednika ove utakmice u finalu, koje je na rasporedu u nedjelju, čeka selekcija Argentine koja je sinoć rezultatom 3:0 savladala Hrvatsku.

19:45 - Glavni sudija večerašnjeg duela je Cesar Arturo Ramos iz Meksika. Pomažu mu Miguel Angel Paredes i Alberto Marin Mendez.

19:35 - Prve informacije kažu da će od 69.000 gledalaca, čak 55.000 navijati za Maroko. Navijači ove reprezentacije u velikom broju stigli su na Al Bayt stadion.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

19:30 - S druge strane, selektor Maroka Walid Regragui napravio je rokadu i izaći će na teren s pet igrača nazad. Početnom sastavu, s kojim je krenuo na Svjetsko prvenstvo, dodao je Jawada Al Yamiqa na stopersku poziciju.

19:30 - Prvobitne informacije ispostavile su se tačnim. Francuska je znatno oslabljena zbog groznice koja je "savladala" Adriena Rabiota i Dayota Upameacana. Ipak, Upamecano se osjeća nešto bolje pa je večeras na klupi.

19:30 - Poznati su sastavi za ovaj veliki duel. Selektori Didier Deschamps i Walid Regragui odlučili su se za sljedeće ekipe.

Francuska: Lloris, Hernandez, Konate, Varane, Kounde, Fofana, Tchouameni, Mbappe, Griezmann, Dembele i Giroud.

Maroko: Bono, Hakimi, El Yamiq, Dari, Saiss, Mazraoui, Amrabat, Ounahi, Ziyech, Boufal i En Nesyri.

19:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli u tekstualni prijenos utakmice polufinala Svjetskog prvenstva između Francuske i Maroka. Duel počinje u 20 sati.