Pobijedio Kudlu
0

Novak Đoković se rutinski plasirao u osminu finala Wimbledona

K. H.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Wimbledona nakon pobjede protiv Amerikanca Denisa Kudle rezultatom 3:0 u setovima (6:4, 6:3, 7:6).

Prvi set Đoković je u svoju korist riješio nakon 35 minuta, a njemu je bio dovoljan break u desetom gemu pri vodstvu od 5:4, gdje je iskoristio prvu break loptu i došao do prednosti u setovima od 1:0.

U drugom setu Đoković je odmah na početku napravio break i došao u vodstvo od 2:0. Kudla se tu nije predao pa je već u narednom gemu uzvratio Đokoviću i napravio break, ali srbijanski teniser zadržao je koncentraciju u tim trenucima te odmah napravio novi break i došao u vodstvo od 3:1.

Nakon toga je Đoković popravio igru na svoj servis i nije dozvolio Kudli da se još jednom vrati u egal drugog seta, pa je nakon 43 minute igre u drugom setu došao do vodstva od 2:0.

Prvi teniser svijeta je već u trećem setu i zvanično riješio meč te došao do pobjede, a za razliku od prva dva, treći set je riješio nakon tie-breaka u kojem je bio bolji rezultatom 9:7 te na taj način izborio plasman u osminu finala.

Đoković će u narednoj fazi igrati protiv igrača iz Čilea Cristiana Garina koji je trenutno na 20. mjestu ATP liste.