Borba protiv epidemije
308

Prvi dio medicinske opreme iz Rusije stigao na banjalučki aerodrom

SRNA
Na Aerodrom "Mahovljani" u Banjoj Luci danas je dopremljen prvi kontingent medicinske opreme i pomoći Rusije za borbu protiv epidemije izazvane virusom korona.

Na Aerodrom su sletjela tri aviona iz Rusije sa medicinskom opremom i materijalima koje ta zemlja donirala Republici Srpskoj, a u Banju Luku je stigla i ekipa ruskih medicinskih stručnjaka koji će se staviti na raspolaganje Univerzitetskom kliničkom centru u Banjoj Luci u borbi protiv epidemije virusa korona.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Rusku opremu i pomoć, koja je pristigla specijalnim letovima, dočekali su član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, te zamjenik ministra odbrane u Vijeću ministara BiH Mirko Okolić.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Ranije je saopšteno da je Dodik od predsjednika Rusije Vladimira Putina zatražio pomoć u medicinskoj opremi i sredstvima za sprečavanje širenja epidemije virusa korona, kao i da je razgovarao i sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lavrovom o epidemiološkoj situaciji u RS.