Treneri za Klix.ba
444

Ususret sarajevskom derbiju: Husref Musemić i Amar Osim odgovorili na 10 pitanja

N. K. i F. Z.
Derbi između Sarajeva i Željezničara u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se u subotu na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a treneri oba kluba već nekoliko dana spremaju se za utakmicu bitniju od svih drugih.

I Husref Musemić i Amar Osim su omiljeni među navijačima svojih klubova, najviše zbog rezultata koje su u prošlosti ostvarili, ali i zbog harizmi kojim zrače.

Uoči novog derbija iskoristili smo priliku i obojici trenera postavili 10 identičnih pitanja, a njihove odgovore možete pogledati u video-prilogu.

Musemić i Osim su odgovarali na pitanja koliko im je teret rezultat s posljednjeg derbija odigranog na Grbavici, koje igrače najviše cijene iz protivničke ekipe, koliko im smetaju bakljade navijača te da li imaju rituale uoči utakmice.

Husref Musemić i Amar Osim (Foto: Klix.ba)
Husref Musemić i Amar Osim (Foto: Klix.ba)

Posebno su bili zanimljivi odgovori na pitanje kako su proslavili i odbolovali posljednje pobjede i poraze u derbijima, a za portal Klix.ba otkrili su i šta nikad ne opraštaju svojim igračima.

Saznajte i njihovo mišljenje koliko bi im eventualni poraz uzdrmao poziciju na klupi te da li je moguće ikad vratiti 30.000 navijača na derbije.

Podsjetimo, utakmica između Sarajeva i Željezničara igra se u subotu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 16:00 sati.