Privreda
21

Posjetite "Puteve meda" kroz Durmitor i Hercegovinu

Pozivamo Vas da posjetite promotivno-prodajna mjesta meda i drugih tipičnih proizvoda koja su uspostavljena duž rute "Puteva meda" u Mostaru, Trebinju, Ravnom i Gacku, kao i pčelare i ugostiteljske objekte koji učestvuju u novom turističkom proizvodu - saopšteno je iz Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar.

Cilj projekta je unaprijediti životni standard podrškom i promocijom ruralnog razvoja i turizma te promocijom tipičnih proizvoda, radi generiranja prihoda i novih zapošljavanja. Valorizacijom i komercijalizacijom meda kao tipičnog proizvoda omogućeno je daljnje razvijanje i ostalih tipičnih proizvoda na ciljnom području u skladu sa primjerima dobre prakse u EU. Jedan od rezultata projekta je uspostavljanje novog turističkog proizvoda „Putevi meda“ koja se proteže kroz gradove Mostar i Trebinje te opštine Nevesinje, Gacko, Bileća, Berkovići, Ravno, Stolac i Ljubinje (BiH), kao i opštine Žabljak, Plužine, Šavnik, Nikšić, Mojkovac i Kolašin (Crna Gora).

Projekat "Tipični proizvodi kao pokretač razvoja ruralnih područja – TERRA – Putevi meda kroz Durmitor i Hercegovinu" finansira Europska unija u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2007-2013. Nositelji projekta su Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, BiH i Savez pčelarskih organizacija Crne Gore u saradnji sa partnerima Udruženjem "Okusi Hercegovinu" Mostar, BiH i Centrom za inicijative iz oblasti održivog turizma, Crna Gora. Projekat traje 22 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta je 412.464 € od čega 84,70% finansira EU. Za više informacija molimo pogledajte www.linkmostar.org